02 juli 2009

Var ska vi bo i framtiden?


Idag är det vår tur. Kl 14.15 klättrar panelen upp på barstolarna i sal E:22 på högskolan på Gotland. Uppdrgaet är att komma fram till var vi ska bo i framtiden.

Det lär bli spretigt. Det är lite Svarte Petter över bostadspolitiken. Ingen vill sitta där med ansvaret. Så jag återkommer med rapport om hur det gick när Sveriges Byggindustrier, Sveriges kommuner och landsting, politiken, SABO, Hyresgästföreningen och de bostadsletande ungdomarna skulle reda ut hur det kommer sig att man inte lyckas klura ut hur folk ska få tak över huvudet utan att bli ruinerade.

Mona Sahlin måste jag nu ju en eloge. Hon tog upp behovet av att bygga och att vi måste ha rimliga hyror i sitt tal i Almedalen. Det var bra.

I övrigt har alla kommit framtill samma analys. Det kommer att komma en massa ungdomar från gymnasium och högskolor som vill ha jobb. Det kommer inte att finnas några jobb. Därför måste man satsa på jobben. Säger alla partier. Det kommer att komma en massa ungdomar från gymnasium och högskolor som inte har någonstans att bo. Därför måste vi satsa på bostadsbyggande. Säger de inte. Varför de inte gör det tillhör det mera obegripliga i politiken.

Här kan du se debatten live.

Inga kommentarer: