01 april 2009

Svårt veta om skämt är allvar


Vad som är skämt och vad som är på riktigt blir allt knepigare att hålla isär. Denna lurardag får man skärpa sig så att man inte skrattar åt något som verkar helt otroligt men som visar sig vara alldeles sant. I Storbritannien får man bara luras fram till klockan 12.00, det borde vi ta efter så man slipper vara på helspänn hela dagen. Man vill ju inte framstå som en aprilfisk. Det kallas man i Frankrike när man låter sig ”luras vart man vill”,


Boende och byggande finns inte i tidningsspalterna längre vare sig som skämt eller allvar. Inga löp om den eländiga bristen på bostäder, den urusla byggnivån eller artiklar om hur initiativen ser ut som får igång husbyggeriet igen. Och det som ser ut som skämt är allvar. Ruffel och båg vid bostadsrättsombildningar, slagsmål på köpstämmor, bostäder som förfaller och fastighetsägare som tjänar grova pengar men ändå alltid klagar. I Holland säger de "April april, katten skiter var den vill". Jag tycker den har sina poänger.

4 kommentarer:

Anonym sa...

1:a April kan bli Hyresgästföreningens stora dag. Alla hyresgäster som blivit pålurade presumetiva hyror och standardhöjningar av en föreningen som helt sålt ut medlemmarna till SABO och fastighetsägarna.

April April, Barbro skiter var hon vill.

André Johansson sa...

Jag tycker fortfarande att det vore utmärkt om man undertecknade sina kommentarer med åtminstone en signatur. Ett namn eller ett alias. Ska det vara så svårt?

Jag tror nämligen det blir mycket lättare att diksutera då.

Anonym sa...

Jag tycker gott ni kunde ta radera den där typen av trollinlägg. Ingen blir glad av att läsa kommentarer från idioter som är fula i mun och inte kan bete sig som folk.

/Micke

Anonym sa...

Bästa vore nog att bara anställda/förtroendevalda får skriva kommentarer på bloggen. Inga andra verka förstå vad som händer i denna förening.

/Karin