05 oktober 2010

Statsministern tyst om viktigaste framtidsfrågan

Här följer pressmeddelandet som skickades ut efter statsminister Reinfeldts regeringsförklaring.

-Det gläder oss att Fredrik Reinfeldt betonar att hyresrättens ställning ska stärkas och att fler bostäder måste byggas, säger Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman i en kommentar till statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring idag.

Fredrik Reinfeldt lovade även att öppna möjligheten att hyra ut rum i privatbostäder och höja bostadsbidragets särskilda stöd för barnfamiljer. Utöver det var det tyst om bostadsfrågorna i Reinfeldts 27 sidor långa tal.

-Det är märkligt att Reinfeldt ägnar en sådan stor och avgörande framtidsfråga som människors boende så lite uppmärksamhet när han beskriver regeringens framtida politiska inriktning, fortsätter Barbro Engman.

-Eftersom han betonar arbetslinjen så hårt borde han även inse vikten av att ha en fungerande bostadspolitik. För arbetslinjen förutsätter en fungerande bostadsmarknad.

-I ett läge där alla är överens om att hyresrätten är skattemässigt missgynnad, bostadsbyggandet ligger i träda och bostadsbristen breder ut sig i kommun efter kommun, så är det positivt att vi får en civil- och bostadsminister, säger Barbro Engman.

-Vi hoppas att det gör att regeringen på allvar ska kunna driva bostadsfrågorna med full kraft.

-Vi hoppas också mycket på Stefan Attefall som framöver kommer att ansvara för regeringens bostadspolitik.

-Attefall har en gedigen erfarenhet och kristdemokraterna har varit drivande i alliansen på bostadsområdet de senaste åren. Vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete de kommande fyra åren, säger Barbro Engman i en kommentar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Babsan!
HGF:s våta dröm hade väl varit att VPK-ledaren varit den som läst regeringsförklaringen!

HGF hackar ideligen på borgarna. Allt annat än mörkrött är färger ni ogillar va?

Anonym sa...

Saxat från Hyrespressens senaste nummer (Hyresgästföreningens egen tidning):
"Vill man minska risken för ökade boendekostnader genom hyresstegringar är det nog lämpligt att rösta med
Vänsterpartiet."

Hyresgästföreningen politiskt obunden? Den formuleringen börjar väl blir dags att stryka. Eller vad säger Barbro, Terje och Bror S?

Anonym sa...

Svar till "Anonym sa":

Anonym sa...Saxat från Hyrespressens senaste nummer (Hyresgästföreningens egen tidning): "Vill man minska risken för ökade boendekostnader genom hyresstegringar är det nog lämpligt att rösta med Vänsterpartiet."Hyresgästföreningen politiskt obunden? Den formuleringen börjar väl blir dags att stryka. Eller vad säger Barbro, Terje och Bror S? 5 oktober 2010 20:41
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Svar: Tidningen Hyrespressen görs av ”vanliga hyresgäster” i Stockholms innerstad och är inte den centrala Hyresgästföreningens egendom eller språkrör.
Om Anonym sänder sina synpunkter till kontakt@sodermalmsforeningen.se eller till bror.s@comhem.se så kan jag sätta dig i kontakt med artikelskrivaren.

OBS! Skribenten recenserade samtliga politiska partiers bostadspolitik, men det finns möjlighet att publicera ditt inlägg i nästa nr. av HP och ev. ett genmäle om hur personen som skrev artikeln tänkte.

Jag beklagar det inträffade, men tänker inte debattera denna fråga ytterligare på Barbros blogg.

bästa från bror.s

Anonym sa...

Det som önskade visas med exemplet är att Hyresgästföreningen inte är politiskt obunden och det har alla fått bevis för nu.

Varför genmäle? Vi vet var HGF står nu.

Skyll inte på någon enskild som slant på tangenterna, det blir bara löjligt.

Hyrespressen görs under Hyresgästföreningens fana, med HGF:s logotype, finansierat av HGF - och distribueras tillsammans med annat HGF-material.

"Myten" om Hyresgästföreningen som politiskt obunden är död. Stendöd.

Anonym sa...

Stödet för Rädda-Aktivisterna på Södermalm är ytterligare bevis på att HGF är en vänsterrörelse på den yttre kanten.

I Linjalen är man rödaste-röda i Stockholm och där satte HGF in mycket resurser mot ombildningarna.

Drabbad av HGF sa...

"Landets hyresgäster betalar varje månad en avgift till Hyresgästföreningen för att få hjälp med de årliga förhandlingarna. Avgiften ingår inte i medlemskapet och ligger i dag på tio kronor i månaden.

I princip omfattar den alla hyresgäster, oavsett om de är medlemmar i föreningen eller inte.
Detta eftersom Hyresgästföreningen förhandlar för alla hyresgäster som inte valt att göra det på egen hand.
Avgiften administreras av hyresvärdarna som tar ut den på hyran varje månad och sedan skickar pengarna vidare till Hyresgästföreningen.


Nu vill föreningen höja avgiften med två kronor i månaden, vilket betyder att hyresgästerna i framtiden kommer att betala 144 kronor om året för att få hjälp med att förhandla hyran. "

http://www.hemhyra.se/Sidor/Dyrare-l%C3%A5ta-f%C3%B6reningen-f%C3%B6rhandla-hyran.aspx

-------------

Precis - ALLA hyresgäster tvångsanslutna till HGF! Och nu vill HGF höja sin tvångsavgift med 2 kr per hushåll ELLER 20% (!!!).

Inte illa... - göra dåliga förhandlingar, okynnesstämma i tongsrätten och en ordförande med 100.000 kr / månaden

Och bara höja avgiften om kassan behöver fyllas på. Usch!

Abacus sa...

@Drabbad av HGF

Vilket konstigt resonemang du för... Det är ju snarare så att de hyresgäster som inte är med i HGF kan ses som fackets " gulingar" som då bara hänger med på de avtal som görs vad det gäller lön. Gå med i HGF och påverka själv istället, det finns all möjlighet att göra det. Om du nu vill ha en förändring?