04 juli 2012

Tänk att Reinfeldt inte har träffat någon som saknar bostad

Reinfeldt har rest över hela landet berättade han igår i Almedalen. Han har dock inte träffat en enda person som sagt att de inte får tag i en bostad. 

Märkligt med tanke på att 248 000 ungdomar saknar bostad. Han borde ha stött på någon representant för den bostadssökande ungdomsgenerationen tycker man eller någon av de 64 % av befolkningen som bor på orter med bostadsbrist.

Men Reinfeldt kanske tycker att det inte är värt att nämna därför att han inte tycker att politiken ska syssla med den typ av infrastruktur som bostäder utgör.

Men när jag "grillade" moderaternas vice ordförande Gunilla Carlsson i en webbsändning som SVT gör varje dag så tyckte hon att det var en otroligt viktig fråga (se inslaget här, 20 min in i sändningen: http://www.svtplay.se/video/168602/svt-nyheter-live-3-7-16-00).

Det tyckte även Göran Hägglund som jag träffade på flygplatsen i Visby. Två mot en alltså. Vi får se vem jag träffar på idag. Kanske det blir oavgjort.

Men om moderaternas arbetslinje ska funka måste de komplettera med en bostadslinje för nu tackar många nej till jobb eller avstår från att söka jobb för de inte kan lösa sin bostadsfråga. Snart kommet arbetsgivarna att klaga mer och mer högljutt och då kommer kanske politiken att vakna och se att bostadsbristen hotar tillväxten.

Det är många seminarier om bostadsfrågan i Almedalen och på alla de säger alla att bostadsbristen hotar tillväxten och att det är en otroligt viktig fråga. Bra så, hoppas att det också når fastlandet.

Inga kommentarer: