18 april 2012

Botkyrka har tagit pengarna till barnomsorgen29 januari 2009 skrev jag en blogg om Botkyrka.

"Igår svepte tv-kameran över miljonprogramshusen i Botkyrka. Alla som hade rattat in Stockholmsnyheterna såg hus som var i skriande behov av en rejäl ansiktslyftning. När kameran fångade in det socialdemokratiska kommunalrådet Katarina Bergman hörde man henne säga att Simon Safari från Hyresgästföreningen var fel ute som hade hakat upp sig på fasader och badrum. Hon behövde hyrespengarna till ”den kommunala välfärden”.
Hyrorna går ju tillbaka till Botkyrkaborna, det är ju deras bolag sa hon. Så medan lägenheter och fasader förfaller går hyran till äldreomsorgen och barnomsorgen. Om det nu är allas bolag kanske villaägarna och bostadsrätterna i kommunen kunde betala en extra avgift för upprustning av hyreshusen. Men plötsligt ansåg kommunalrådet att det inte var Botkyrkabornas hus längre utan Anders Borgs.
”Staten måste ta sitt ansvar för husen”.
Varför då? "

Igår meddelade Bo Johansson (S) att Botkyrkabyggen ska sälja 1000 lägenheter för de har inte råd att renovera.

Botkyrka kommun har uppenbarligen ansett att det är Anders Borg som ska ta hand om deras hus medan de själva kan ta hyresgästernas hyror till "den kommunala välfärden". Så uppträder väl inte seriösa fastighetsägare!

En fastighetsägares främsta plikt är att ta hand om och vårda sina fastigheter.

Det är alldeles för många kommuner som gör som Botkyrka och priset betalas av hyresgästerna i den orenoverade lägenheterna.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej och ja.
Jag tror det är bruksvärdet som är boven. Miljonprogrammet har sponsrat de genom bruksvärdet alldeles för billiga hyreslägenheterna i innerstaden.

Vidare har kommunerna velat ta ut vinster ur bolagen och därför struntat i att renovera.

hade det varit marknadshyra kanske de hade satt av mer pengar för att renovera men vem vet?

Men å andra sidan kan man ju också säga man får vad man betalar för. Dvs om du ska ha bruksvärde får du en orenoverad lägenhet.

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Heja Botkyrka - nu har ni skapat panik i Hyresgästföreningen!

Anonym sa...

"If you offer peanuts, you get monkies."

Bruksvärdet är ju upphovet, inte lösningen på problemet.

Effekterna av systemet i ett nötskal.

//Jesper