04 mars 2010

Han blev glad


Icke blott glad utan även en funderande finansminister
Igår utlovade jag rapport om huruvida Anders Borg blev jätteglad, glad eller mittemellan när han tog del av våra skatteförslag.

När jag ställde honom inför dessa alternativa glädjetillstånd nappade han på tillståndet glad. Och så verkade det också vara.
Anders Borg är en man som är osedvanligt intresserad av skatter och ekonomi så det var väl inte helt överraskande.

Men även Kurt Eliasson, Reinhold Lennebo och jag var glada. Anders Borg var pratvillig, avsatte rejält med tid, var väldigt intresserade av våra förslag och hur de kunde tänkas slå. Framförallt delade han vår uppfattning om att det råder obalans.

Det är det som är det viktiga, för vad ska man göra med obalans om inte rätta till det. Men så har vi det statsfinasiella läget, inte vi så mycket som Anders Borg, som kan lägga käppar i hjulet för de mest genomtänkta förslag.

Nu ska finansdepartementet kolla närmare på förslagen, räkna på konsekvenserna och förhoppningsvis återkomma med några balanserande förslag.

För även om de flesta hyresgästerna inte är är direkt indragna i hur det statsfinasiella läget ska hanteras så är de oerhört indragna i sitt hushållsfinasiella läge.

Men hyresgästen Anders Borg har kunskap om båda delarna så det borde borga för att det dyker upp förslag som kan bringa rättvisa på bostadsmarknaden.

1 kommentar:

Anders Wall sa...

Tänk att Barbro klappar även våran finansminister på huvudet.

Komik!