10 juli 2008

Göran Hägglund sa miljonprogram

Göran Hägglund sällar sig till de övriga partiledarna. Han hoppade också över bostadsfrågan. De 1,5 miljoner ungdomar som kommer att behöva tak över huvudet under de närmaste tio åren kommer att undra över varför partiledarna i Almedalen 2008 inte pratade om hur viktigt det är att det byggs bostäder.

Göran Hägglund nämnde miljonprogrammet i en mening. Han toppar nu tillsammans med Mona Sahlin som sa hyresgäster i en mening. Det är precis som det är med bostadspolitiken, den består också av lösryckta ord utan sammanhang.

Nu återstår (mp), (m) och (v). (v)-talaren Lars Ohly träffade jag igår över en kopp kaffe. Jag hoppas faktiskt på honom.På bilden där man inte ser något skymtar Gudrun Schyman och jag. Gudrun och Fi hade ordnat ett helt seminarium om bostadspolitik, så hade hon fått tala som de andra partiledarna så hade hon definitivt seglat upp på en oslagbar första plats.I denna värld av män i Almedalen blev det ett rent kvinnomöte när LO och Hyresgästföreningen träffades. Karin Hagman och jag träffade Vanja Lundby-Wedin och Kristina Mårtensson för snack om hyror och lönebildning, hyror och EU, hyror och allmännyttan, hyror och byggande, hyror och arbetsmarknad.Alliansens ingående delar är svårfångade. Jag har försökt mig på att få en träff med Jan Björklund. Det gick inte. Mats Odell är inte ens här. Men idag ryktas det om gemensamma alliansutspel på miljöpartiets dag. Regeringen har sammanträde i Visby så idag kanske man stöter på några pratsugna moderater. Redan igår startade jag lite lätt med Eva Thalén-Finné som är moderaternas leading lady i bostadsfrågor i riksdagen.Hon deltar idag i ett av våra seminarier. Det är nämligen Hyresgästföreningens dag idag. Vi slår till med två seminarier samma dag.

Allt om detta i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag såg er första seminarium live på http://yaika.se

Det var kul för oss som inte kunde närvara under Almedalsveckan.

Snyggt gjort