22 november 2012

Anders Borg får fröpåsar av HyresgästföreningenI filmen ovan kan du se hur Hyresgästföreningen skickar över det andra fröhandstacket, fröpåsar, till Anders Borg för att han avskaffar hyrskatten. Jag tror att Anders Borg behöver ett knippe morötter och lite extra styrka i form av spenat. Fröpåsarna skickas till Anders Borg som en symbol för 22 500 insamlade namnunderskrifter.

Du läsa mer om hyrskatten här. Nu har närmare 28 700 tackat Anders Borg på förhand för att att han avskaffar hyrskatten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad patetiskt och pinsamt att ni håller på med sånt trams.
Är det någon som tar en förening som skickar fröpåsar på allvar?!

Anonym sa...

Driver du med oss, Barbro?
Är det detta ni ägnar tiden åt?

/Göran

Barbro Engman sa...

Anonym och anonym. Nej då inte behöver du vara orolig för tiden. Det funkar bra. Som ni vet så driver vi ett avskaffande av hyrskatten på två fronter. Den ena, den med namnunderskrifter, fröpåsar och lite annat, som bedrivs på nätet, på bomöten, torgmöte mm är lyckosam. Närmare 30 000 namnunderskrifter har den gett hittills. Vid ett torgmöte i Norrköping ida kom det ytterligare 600 som skrev på för att hyrskatten ska avskaffas. Region Norra Skåne m fl har haft fullmäktige idag och där har ytterligare namn kommit till och kunskap om hyrskatten kunnat spridas. En kampanj med glimten i ögat kan vara nog så effektiv. Åtminstone är det vår erfarenhet sedan tidigare kampanjer.
På sidan om detta jobbar vi med lite mera torrt utredningsmaterial för att belysa samma sak. Inte lika effektivt och inte lika publikt men det behövs också. Anders Borg har tillsatt en skatteutredning som vi deltar i men vi tycker den är för smal. Därför jobbar vi vidare på olika fronter.
En enstaka fröpåse gör ingen sommar men tusentals medvetna och kunniga hyresgäster kan göra skillnad.

Barbro Engman sa...

Såg just att Hgf samlat in 1021 namnunderskrufter för avskaffandet av hyrskatten på Avenyn i Göteborg på 1 timme!
Inte dåligt eller hur, anonyma. Det blev måbga frön i påsarna idag