12 januari 2009

Hyresgästföreningen - nu på Twitter!


Jag bloggar och facebookar men jag myspacar inte. Från och med nu twittrar jag också. Twitter är ett verktyg för bland annat politisk kommunikation som Obama-kampanjen visste att utnyttja till max. Ska man bli framgångsrik måste man in i twittermiljön helt enkelt. Det kan ju tyckas lite övermaga att trampa i Obamaspår men då måste man komma ihåg att Barack Obama jobbat med hyresgästfrågor. Jo, minsann det finns hyresgästföreningar överallt, även i USA.

Att förstå sig på vad som händer i politiken blir allt klurigare. På Twitter, Facebook och i bloggarna står de som skriver för innehållet. Inga rubriksättare lägger sig i och några journalistiska överväganden görs inte. Vinklingarna är helt och hållet ens egna. Börja twittra du med.

Fördelen med facebookläsning är att man kan ana att alla makthavare inte alltid är på topp. De kan till och med antyda att de är bekymrade. I makthavarbloggar får man veta att de emellanåt sover dåligt, festar för mycket och är bekymrade över läget.

I de vanliga medierna är makthavarna aldrig bekymrade, de har fullständigt pejl på läget. Partierna lägger till exempel stora summor pengar på opinionsmätningar men de blir aldrig någonsin bekymrade när de ser resultatet. Tänk så välgörande det vore om de kom ut någon partisekreterare ur garderoben och sa: "det är för hemskt nu ser det verkligen illa ut. Nu får ni skärpa er om ni vill att vi ska vara kvar. Jag får inte en blund i ögonen pga alla dessa dåliga siffror hela tiden”.

Men nejdå, det är alltid lugnt hur illa det än ser ut. Därför måste opinion bildas där inte den polerade ytan är det viktigaste. Ska bostadspolitiken ta sig upp på dagordningen måste vi organisera grupper på facebook, skriva bloggar, läsa bloggar och twittra. Barack Obama insåg nog att skulle man företräda hyresgäster så måste man hitta på nya angreppssätt för att få till det eller bort det som det var fråga om när han engagerade sig i asbetshus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Just det Barbro !! :) Nätets möjligheter, maktens och/eller demokratins verktyg ??
http://botrygghet.blogspot.com/