23 februari 2009

Omsorg är kommunens affärsidé

I de mest utsatta och knepiga lägena i våra liv så rycker det allmänna in. När vi är sjuka, fattiga och uschliga så är det kommuner och landsting som har det yttersta ansvaret för att vi får den hjälp och det stöd vi behöver. Det kräver engagemang, empati, en välutvecklad organisation och ett gott handlag.

Igår såg jag ett kommunalråd på tv som totalt underkände en kommuns förmåga att känna engagemang. Sannolikt känner en privat fastighetsägare större engagemang än kommunen, så brukar det vara sa Örjan Lid (m) kommunalråd i Vallentuna. Han är på väg att sälja hus för 35 miljoner som var värda 45 miljoner för ett tag sedan. När husen behöver rustas så ska någon annan ta hand om det.

Man får verkligen hoppas att kommunalrådet har fel om kommunernas förmåga. Det går ju inte att sälja människor som behöver sjukvård, socialbidrag, barnomsorg, skola till någon annan därför att kommunen saknar förmåga till engagemang i människor väl och ve. Privata fastighetsägares affärsidé är inte att ha omsorg om medborgarna utan det är kommunernas affärsidé.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du ljuger Barbro!
Hur kan du sänka dig så lågt?
Det fanns ingen "tvist"
eller "tolkningsfråga" att lösa för HMK gällande SveBo-avtalet. Det är bara något du själv uppfunnit i din egen lilla "hitte på värd”.
Såväl breddade som lilla förhandlingsdelegationerna var eniga om att på goda grunder motsätta sig differentiering av hyrorna.

Delegationen hade i slutändan endast två saker att ta ställning till: Att rösta för eller emot differentiering.
Breddade och lilla delegationen tog då ställning emot differentiering.

Om inte delegationen tagit detta beslut, hade utfallet enligt avtalstexten i alla fall blivit detsamma, dvs. 2,75% rak hyreshöjning över hela beståndet.

Det är endast med ditt mygel och manipulerande man så skamlöst kan påstå något helt annat. Vi begärde att få informera om detta i yttrandet från Reg.Sthlm till HMK.

Men du och dina Fastighetsägarkompisar i HMK tyckte inte att det var av värde att höra båda parter i frågan, ni nöjde er med att fabricera ihop er egen fantasiversion!

Med största sannolikhet hade en bananrepublik eller fascistdiktatur handlagt denna låtsasprövning mer demokratiskt, än vad du & dina kumpaner förmådde.

Lägg genast ned HMK.
Avgå omedelbart Barbro!

Ditt förtroende är i och med detta förräderi helt förbrukat!
Nu kan vi i stället elda upp våra stadgar och lägga ned all förhandlingsverksamhet inom Hgf.

Från och med nu är det bara den "juridiske Barbro" som enväldigt bestämmer hyresnivåerna i stället för som tidigare att den f.d. folkrörelsen Hgf är med och förhandlar.

Du har inte bara bränt ditt eget och HMK:s förtroendekapital för all framtid.
Du har även lyckats avrätta förhandlingssystemet och Hgf som part vid hyresförhandlingar.
Du har helt enkelt visat att hela förhandligsprocessen är en parodi.

Nu verkar enda chansen att slippa ditt mygel vara att hoppas på lagstiftning i stället och detta är mycket tragiskt Barbro!

Sällan har så få, anställt så stor skada, som du och dina kumpaner i HMK lyckats med.

F.d förhandlare i SveBodelegationen

Anonym sa...

Jodå Barbro, jag tycker att det finns problem med hyressättningen i Stockholm. T ex nyproduktionshyrorna och ombyggnadshyrorna. Tyvärr har ju DU förvärrat de problemen med ditt agerande. Din idé med sk presumtionshyror, din brist på engagemang för att greppa tag i allmännyttans kalkylsystem, din brist i att se till att privathyresförhandlingarna fungerar osv.

Din DN-artikel häromdagen - utan spår av underlag eller hurtänkande ger inget för hur du tänker/om du tänker göra rättelse.

Men dessa problem med hyressättningen förklarar på inget sätt ditt agerande i hyresmarknadskommittén. Stick i stäv med hyresgästföreningens egen enkät.

Inte heller blir man särskilt imponerad när du hänvisar till ett uttalande av Carina Moberg. Vi hörde Carina Moberg för en vecka sedan säga att hon inte visste så mycket om hyrorna i Stockholm, annat än det hon hört från Hyresgästföreningen!

Att Carinas pressmeddelande var skrivet av Peder Palmstierna, din gamle presskille, förbättrar ju inte saken. Utan visar tvärtom på rundgång i en liten krets.

Du borde luta dig mot hyresgästerna istället för luta dig mot politiker, SABO och Svenska Bostäder. Kan du inte det så ska du avgå.

Rune Bergman

Anonym sa...

Det är ju inte utan att man undrar lite över varför detta röner så mycket kritik i Stockholms innerstad, det fungerar ju utmärkt i resten av landet...

Anonym sa...

Ja, det är ingen hejd på kritiken. Allt är fel! Det kan inte vara lätt att vara ordförande i den miljön. All heder åt Terje och Barbro som försöker få ordning på hyrorna i Stockholm!

/Medlem

Anonym sa...

Barbro har gjort sitt. Sveket mot hyresgästerna är fulländat.

/fd medlem.