12 maj 2009

Grillförbud ger stekta bostadsföretag


Välkommen till ett tryggt och trivsamt boende med mervärden utöver det vanliga, står det på Karlstads bostads AB hemsida. Nu visar det sig att mervärden utöver det vanliga innebär att det är förbjudet att grilla på balkonger och uteplatser. Alla hyresgäster har fått brev om det nya grillningsstoppet. Fast innerst inne tycker bostadsbolaget att grillning ändå har något vårlikt och trivsamt över sig så torsdagen den 8 maj bjöd de in till grillning.

"Nu är våren här och det är dags att städa undan vintern och göra vårt område lite trivsammare. Efter allt slit ordnar vi korvgrillning och kopplar av tillsammans." Stod det i inbjudan.

Antagligen tycker bostadsbolaget att man inte behöver konkurrera om hyresgästernas gunst. De bor ju där ändå. Vi får ibland höra att vi är fyrkantiga och att hyresrätten borde moderniseras så att den kan bli en vass konkurrent till andra boendeformer där förbud mot grillning är en främmande tanke. Om det någonsin ska bli möjligt så måste bostadsbolagen släppa förbudsgreppet om sina hyresgäster och hitta nya former för att göra det möjligt att städa undan vintern och koppla av vid grillen. Visst osar det vid grillar så det gäller förstås att vara hänsynsfull. Här kan du läsa allt om grillning i hyresrätt.

Bostadsbolag som vill ge ett mervärde och vara konkurrenskraftiga borde satsa hårt på att utveckla grillarna och grillställena.

1 kommentar:

BoJonas sa...

Denna lilla slogan ploppade upp i mitt huvud häromdagen. Du får den av mig Barbro.

"Hyresrätter ja tack, Dyresrätter nej tack!"