04 maj 2009

Mer brännbart på bostadsbrasan


På Valborg ska det brinna eldar. Men något är på tok när man inte får lägga sådant som brinner på brasan. Det är samma sak med hyresrätten, där ska de som inte vill hyra bo. Hyresrätt ska bli bostadsrätt och de som valde hyresrätt framför bostadsrätt ska röstas bort. Många hyresgäster lever fortfarande under ombildningshot. Nu uppmanar aktionsgruppen Rädda Linjalen alla att flagga grönt för hyresrätten:

Nu är det nog. Att bo i hyresrätt är ett aktivt val vi gjort. Därför uppmanar vi alla hyresgäster att flagga grönt från fönster och balkonger. Grönt är vårens färg. Grönt som i glädje. Att flagga grönt är att skicka ett meddelande till vår omgivning: Vi trivs bäst i hyresrätt!

SABO kampanjar under rubriken: TYCK OM HYRESRÄTTEN. Hyresgästföreningen i Mitt lanserar knappar med texten: JAG ÄLSKAR ATT HYRA. Men det måste på mera brännbart på hyresrättsbrasan. Kräv din rätt att bo i hyresrätt, flagga, knappa, älska och tyck om.

3 kommentarer:

Michael sa...

Hej Barbro!

Om jag har förstått rätt skall regeringen/riksdagen återkomma med sin syn på hyresrätter imorgon, den 5 maj.

Stämmer det? Har ni hört något?

Vad skall vi förvänta oss?

Man är riktigt orolig för hyreshöjningar, man har det ju ganska tufft redan nu.

Mvh

Michael

Barbro Engman sa...

I morgon ska civilutskottet behandla de riksdagsmotioner som lämnats. Eftersom det finns en del som föreslår förändringar av hyreslagstiftningen så kanske utskottet kommer att säga någonting om de förslag som vi och SABO enats om. Det är vad jag känner till ska ske i morgon.

Michael sa...

Hej Barbro!

Har ni hört något från utredningen. Jag har försökt hitta information men inte hittat något.

Har du någon känsla om hur utlåtandet kommer att bli?

Mvh

Míchael