02 oktober 2009

Nutidshistoria


Det finns dessvärre fortfarande anledning för hyresgästerna att demonstrera. Här i Sveriges största demonstrationståg på nätet.

Häromdagen kollade jag på filmen om Hyresgästföreningens historia. Den beskriver hur människor vräktes från sina bostäder och ställdes på gatan, hur dåliga hyresvärdar fick husera fritt och hur människor tvingats ockupera hus i förtvivlan över en alltför stor bostadsbrist.

Historien upprepar sig tyvärr, allt detta händer också just nu i denna stund. Hundratals barn vräks varje år, i Sundsvall gjorde miljökontoret razzia i skandalhusen i Nacksta i går och på Gotland ockuperar just nu ungdomar hus för att uppmärksamma den dåliga bostadssituationen för ungdomar. Att antalet medlemmar i Hyresgästföreningen ökar och att vi får in över 70 000 enskilda ärenden varje år är ett tecken på att det finns mycket kvar att göra för att hyresgästerna ska kunna bo under vettiga förhållanden. Framförallt finns det mycket kvar att göra för att människor ska kunna bo överhuvudtaget.

1 kommentar:

M. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.