23 juni 2008

Allmosor till de behövande

Att det är bättre att vara rik och frisk än fattig och sjuk är inte särskilt uppseendeväckande. Så har det alltid varit. Men tidigare låg vi i för att utjämna skillnaderna mellan fattiga och rika, sjuk och friska. Nu har vi slutat ligga i.

På DN debatt idag
får vi veta att de stora förlorarna är ensamstående kvinnor. En del tycker att det borde heta självgående kvinnor. Stå ensam är inget recept för den som vill ta sig fram, då är det bättre att gå själv. För det är ändå det man måste.

De självgående kvinnorna är till stor del hyresgäster. Tuffa hyreskrav, tuff hyresmarknad och tuff ekonomi är det som gäller.

Makalösa föräldrars hemsida finns råd att hämta för den fattige.

1. Riksförbundet Majblomman har en egen gåvoverksamhet till behövande. Det kan vara saker som en tågbiljett, en cykel eller nya glasögon. De har också sommarläger och kolloverksamhet.

2. Svenska Kyrkan kan ibland bistå ekonomiskt med pengar till semester eller att åka på kollo. På vissa ställen ordnar de också egna läger till väldigt lite pengar.

3. Insolvens – föreningen för överskuldsatta kan hjälpa dig som är umgängesförälder med utmätning att få försörjningsstöd som kan användas för att ha råd att träffa sitt barn och göra något tillsammans.

4. IOGT-NTO-rörelsen - En sammanställning av läger och kollo för familjer eller bara barn, över hela Sverige.

Denna lista med utvägar för folk utan pengar säger allt om hur det gått med utjämningspolitiken. Det har inte gått alls.

Inga kommentarer: