13 juni 2008

Rätt reträtt

Finansmarknadsminister Mats Odell har ändrat sig. Det ska fortfarande krävas att två tredjedelar av hyresgästerna säger ja för att ombildning ska kunna ske. Det är bra men detta märkliga fenomen med omröstningar i hyreshusen fortgår och skapar mycket osämja och oro. Hela idén utgår ifrån uppfattningen att vi inget annat vill än att investera i vårt boende och bo på något annat sätt än vi redan valt att göra. Jag är övertygad om att varenda bostadsrättsinnehavare, inklusive Mats Odell, skulle tycka att det var oerhört märkligt om grannarna knackade på och meddelade att det nu fanns en majoritet för ombildning till hyresrätt. Hyresgästerna tycker inte heller om att deras val av bostad kan röstas bort av andra.

Nu ska det istället bli insprängda ägarlägenheter där det inte finns en majoritet som vill ombilda. Mats Odell upprepar ofta att när ”man får fast mark under fötterna” då vill man äga.

Det är denna grundläggande ideologiska övertygelse som driver honom. Det är därför det låter ihåligt när han säger att han gillar hyresrätten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ska hyresgästerna kunna få fast mark under fötterna om man fattar beslut som leder till att hela hyresrätten står på ett ljungfly?

Anonym sa...

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte farlig, bara man är varlig, men han kan dock, men han kan dock... ... häva ur sig en hel del dumheter som får någon av oss halvmiljonen hyresgäster att höja på ögonbrynen!