27 november 2008

Stimulera mera

Idag sammanträder regeringen för att bland annat besluta om ärende nr 23; Proposition 2008/09:91; Ägarlägenheter.

Man kan väl inte säga att det är direkt vältajmat. Byggandet rasar, folk kan inte sälja sina bostadsrätter, bostadsbristen ökar och arbetslösheten sprider omkring sig. Var tredje LO-medlem i Göteborg är varslad. Då klämmer regeringen till med ägarlägenheter.

SABO klämde igår till med krav på statliga stimulanser. Alldeles precis nyss, kl 07.25, hörde jag Maud Olofsson säga i morgonsoffan att hon tycker om ROT-avdrag. Frågan är om Maud Olofsson tänker klämma till med några ROT-pengar eller om det är fråga om en mera platonisk kärlek till renoveringsinsatser.

I Helsingborgs Dagblad skriver Stefan Bohlin, förhandlingschef hos oss, en artikel om hyressättningsjobbet där. Läs den här. Den sammanfattar ungefär hur läget är på ett antal håll i landet och varför regeringen bör avhålla sig från att införa hyresreglering där politikerna ska bestämma var, när och med hur mycket hyrorna ska höjas. Om regeringen vill bättra på tajmingen bör man inte lägga förslag som driver på hyrorna. Alla tycks vara överens om att hushållen måste stimuleras, då kan man väl inte ha en massa ostimulerade hyresgäster. Eller?

Inga kommentarer: