11 november 2008

Viktig person gick före i bostadskön

Jag är i Göteborg och i Expressen/GT kan man läsa om husockupanter som tröttnat på att vänta på bostad och om en toppchef som inte hann tröttna det minsta lilla, han fick en fyra på direkten högst upp i ett av allmännyttans hus i Linnéstaden i centrala Göteborg. Bostadsbolaget i Göteborg motiverar att man gick ifrån sina uthyrningsregler med att lägenheten skulle hyras ut till ”en person som var mycket viktig för Göteborgs kommun”. Ungdomarna då, är de inte viktiga för Göteborgs kommun?
Ockupanterna säger att de ”gjort detta för att vi är less på den situation vi har med stor bostadsbrist”. Troligen tvingas alla ut inom kort.

- Men innan vi går härifrån vill vi ha ett möte med Poseidon och någon från kommunfullmäktige för att diskutera bostadspolitiken i Göteborg. Det är oförsvarligt att låta fina, funktionella hus stå tomma samtidigt som folk inte har någonstans att bo, säger Maja, som efterlyser fler billiga hyresrätter.

Toppchefen ska inte bo så länge i sin topplya, han har annat på gång. Ockupanterna kommer inte att bli långvariga de heller, men de har inget annat på gång. Det är skillnad på folk och folk i bostadsbristens Sverige.

Inga kommentarer: