19 maj 2008

Sidan du söker är inte tillgängligJag har försökt komma in på fastighetsägarnas hemsida i helgen men jag hela tiden mötts av samma svar:

”Sidan du söker efter är inte tillgänglig för tillfället. Det kan bero på tekniska problem med webbsidan eller så behöver du justera inställningarna för webbläsaren”.

Det är ju ingen tvekan om att fastighetsägarna tycker att jag måste justera inställningen. Men frågan är vad de har för webbläsare. Det kan ju faktiskt vara så att de satsat på en webbläsare som gör att de har bekymmer med att hämta, tolka och återge information.

Försök med något av följande står det sedan:

• Om du vill kontrollera dina anslutningsinställningar klickar du på Internet-alternativ på Verktyg-menyn och klickar sedan på Inställningar på fliken Anslutningar. Inställningarna bör matcha de inställningar som nätverksadministratören eller Internet-leverantören angett.

Här kommer de riktigt stora bekymren i dagen. Inställningarna bör matcha varandra. Det fanns en tid när vi hade en matchande inställning i form av den så kallade Trepartsöverenskommelsen (där Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och SABO ingår). Fastighetsägarna döpte den till och med till Kramöverenskommelsen. Detta kommer sig av att den dåvarande Vd: n för Fastighetsägarna, Bengt Nyman, som varken förr eller senare utdelat någon kram, plötsligt inför TV4-kamerorna greps av en obetvinglig lust att krama mig i foajén på finansdepartementet. Nu har Fastighetsägarna hittat andra att krama. Att döma av deras kommentarer till Kochs utredning kramar de nog hellre EU, utredningen och de egna fastighetsägarna.

• Klicka på knappen Bakåt om du vill försöka med en annan länk.

Detta är det sista tipset. Jag vet inte jag om det varit bättre förr eller om det alltid funnits anslutningsbekymmer. Vi har nog alltid haft lite olika idéer om vilka alternativ som ska finnas på verktygsmenyn helt enkelt.

Fastighetstidningens hemsida går det däremot att ta sig in på. De har kommit med ett nytt nummer där de just går igenom vilka inställningar hos Hyresgästföreningen som måste justeras. Det är det mesta kan man säga.

Rubriken på Per-Åke Eriksson spalt denna gång lyder: ”Hyresgästföreningen har skapat ett nytt begrepp – skrämselhyror. Och fortsätter: ”Hyresmarknaden och enskilda hyresgäster är inte betjänta av den osakliga och destruktiva propaganda som Hyresgästföreningen gett prov på hittills”.

Nu är det väl inte direkt vi som kommit farande med förslag som ger hyresgästerna skrämselhicka. Hicka har för övrigt aldrig gått att bota genom att hålla andan och svälja. Så är det med krav på höjda hyror också.

Inga kommentarer: