14 augusti 2009

"Tack för att du betalar din TV-avgift"”Tack Katarina för att du betalar din TV-avgift”.

Den tacksamma kören från Radiotjänst dyker upp lite här och var för att hylla oss TV-avgiftsbetalare. Idag är det ingen människa som öppnar skåpdörrarna till den möbel som dolde en bastant TV-apparat som visade en kanal och där folk tittade på testbilden i brist på annat. TV-programmen är tillgängligt på otroligt många sätt och fler kommer det att bli.

Frågan om upphovsrätt tycks vara ett problem i alla distrubitionssammanhang. Att kolla på TV på internet eller satellit är oproblematiskt, det är bara att kolla på. Du är ju en plikttrogen och hyllad TV-avgiftsbetalare. Att kolla på samma program via kabelnätet är däremot en helt annan sak. Där sänds det inga program där återsänds det program (läs mer på debattsajten Newsmill om det här).

Upphovsrättsorganisationen Copyswde vill nu ha ersättning för att det hela betraktas som återsändning och inte sändning. Detta krav på att folk i flerbostadshus ska betala upphovsrättsersättning två gånger är förstås uppåt väggarna oavsett om det rör sig mycket pengar eller inte.

Men vilka problem det kommer att bli för dem som komponerar musikjinglar till reklamen.

”Tack Katarina för att du betalar din TV-avgift och ännu ett tack Katarina om du bor i hyresrätt och har kabeltv för att du betalar upphovsrättsersättningen två gånger till skillnad från grannen som kollar på tv via satellit”.

Hur får man ihop någon något mjukt och melodiskt på det temat?

1 kommentar:

Anonym sa...

Om Radiotjänst kom med sina överraskningstack till mig skulle jag bli våldsam. Det är vämjeligt helt enkelt.