16 december 2011

Önskan nr 17


Under den begränsade tid av året när Tomten tar hand om ruljansen och uppfyller allehanda önskemål kan man ju passa på att ta en rövare och kolla om det finns någon substans under masken.

Till Tomten
Tomteland
Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön
Dalarna, Sverige

Stockholm 2011-12-17

Hallå där Tomten, du börjar väl inte krokna?

Jag skulle väl få dig fullständigt på fall om jag drog till med att önska bostäder till alla.
Eftersom du ska hålla ända fram så nöjer jag mig med en betydligt blygsammare önskan.

Den ska skickas till de kommuner som väntar sig inflyttning.

I dessa IT-tider är det näst intill obegripligt att kommunerna inte har en länk på sina hemsidor där det står: Vi välkomnar alla som vill bo i vår kommun. HÄR hittar du din bostad.

Och så efter en klick på länken så kommer de på rad. Alla fastighetsägare i kommunen och hur man kommer i kontakt med dem.

Sånt finns inte, istället lämnar de alla kommande skattebetalare i sticket. De får ge sig in i ett hopplöst letande efter Sveriges mest hemlighållna vara, hyresrätter.

Men om nu inte kommunerna är driftiga så finns det medborgare som är det.

Jag fick ett mejl från Robert som skrev att det snabbaste sättet att hitta en lägenhet är troligen att aktivt ringa runt till hyresvärdar och se om de har några lediga lägenheter.

Därför har han tillsammans med några kompisar snickrat ihop en liten hemsida där man kan hitta telefonnummer till en otrolig massa hyresvärdar i Sverige (ca 6000). Sidan är gratis att använda och tillgänglig för alla.

Skicka med det som tips till kommunerna när du skickar i väg paketet med önskan om skärpning.

Inga kommentarer: