17 december 2011

Önskan nr 18


Under den begränsade tid av året när Tomten tar hand om ruljansen och uppfyller allehanda önskemål kan man ju passa på att ta en rövare och kolla om det finns någon substans under masken.

Till Tomten
Tomteland
Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön
Dalarna, Sverige

Stockholm 2011-12-18

I början av detta år la jag in partiernas nyårslöften till hyresgästerna på bloggen.

Är de infriade undrar ni kanske. Nä, det är väl lite si och så med den saken.

Men än är det några dagar kvar på 2011 så det kan hända att något parti kommer stort på upploppet. Sånt vet man aldrig, rätt var det är rasslar det till i departementskorridorerna och ut kommer något riktigt bra förslag.

Folkpartiet lovade till exempel att fortsätta utveckla hyresrätten och de trodde på ett system där hyresgästerna kan göra till- och frånval. Och så kan det bli, inte i år men nästa år, för det finns ett förslag som nu är ute på remiss.

Vidare vill de arbeta vidare med de förslag för bättre villkor för hyresrätten, som hyresmarknadens parter SABO, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna.
Det handlar om att fastighetsskatten, underhållsfonder och att en låg moms skulle läggas på bostadshyror.

En sådan utredning förväntas snart se dagens ljus. Men nu är det bara några dagar kvar på 2011 så Folkpartiet önskar sig nog adressen till Anders Borg så att de kan skicka en påminnelse. Det finns ju fortfarande chans att fixa utredningsdirektiv före nyår! Lycka till säger jag, bra att ni ligger på.

Centerpartiet ville "Öppna dörren för delaktighet åt hyresgäster, för nu ska hissen gå ända upp till översta våningen för hyresrätten."

Centerpartiet önskar sig nu nya hisskorgar och bättre motorer, de som fanns orkade inte mer än till andra våningen.

Det är väl en lätt match för en sån som dig, Tomten.

Inga kommentarer: