07 december 2011

Önskan nr 7


Under den begränsade tid av året när Tomten tar hand om ruljansen och uppfyller allehanda önskemål kan man ju passa på att ta en rövare och kolla om det finns någon substans under masken.

Till Tomten
Tomteland
Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön
Dalarna, Sverige

Stockholm 2011-12-07

Hallå där Tomten, det är snö på gång. Jag tycker att du ska dra iväg med släden till södra Sverige. Där kan du kolla på snö samtidigt som du kan få grepp om en del fenomen som du kan ha nytta av.

För nu börjar det bli läge att damma av och uppdatera sig på innehållet i ditt etiska policydokument gällande julklappsönskningar.

Viktigast är kontrollfrågan: finns det några snälla barn här?

Den får du inte hoppa. Du vet hur det kan sluta. Det finns ju många som ger intryck av att tillhöra gruppen snälla barn men där det visar sig inte hålla hela vägen

Jag utesluter inte att det kan dyka upp önskningar från en del fastighetsägare som inte uppfyller kvalitetskriterierna för snälla barn men som försöker ge sken av det.

Det gäller den grupp fastighetsägare som tjurar ihop när de inte får som de vill och då hittar på egna spelregler. De uppfyller alltså kriteriet för barn men de håller inte måttet i övrigt.

Det gäller de fastighetsägare som börjar med att göra precis som man ska. De lägger fram sina hyreskrav och börjar förhandla. Men så när det ställs kontrollfrågor om vad som ligger bakom kraven då reser de sig och går därifrån.

Istället går de hem och skickar ut ett "förslag till ny hyra" direkt till hyresgästerna. Hyresgästföreningen snabbar sig på allt vad de kan för att tala om att de ska betala den gamla hyran och strunta i den nya.

Men många blir oroliga och betalar den högre hyran, de tror att de måste eller att de ska bli av med lägenheten. För det luriga är att man anses ha godkänt den nya hyran om man betalar.

Du ser ju själv Tomten att här har vi att göra med förslagna typer som inte bör komma i åtanke för några julgåvor.

Jag tycker att du kan samköra dina utvärderingar med Fastighetsägarnas. Även de bör ju hålla rent hus, i det fall de har medlemmar som beter sig på detta sätt.

Mer finns att läsa på

Hem&Hyra.

Inga kommentarer: