30 december 2009

GOTT NYTT ÅR


Så kan man då lägga 2009 till handlingarna och med friskt mod kasta sig över 2010. Fast riktigt så är det förstås inte. Nya tag i all ära men 2010 kommer givetvis att präglas av det som hände eller inte hände 2009 och alla andra år dessförinnan.


Men det hindrar inte att varje nytt år innebär nya insatser och nya chanser. Inte minst i politiken. Det stundar ju val och valrörelse. Därmed stundar också nya möjligheter att få bostadspolitiken att ta sig som en viktig fråga.För det tillhör det mera gåtfulla att det faktum att folk inte har tak över huvudet inte intresserar politikerna. De driver jobbpolitik precis som om det var möjligt att flytta dit jobben finns utan att ha någonstans att ställa sängen. De driver familjepolitik precis som om ungdomar som tvingas bo hemma hos mamma bildar familj och skaffar barn. De driver politik mot utanförskap precis som om man kan ta sig in när man tvingas sova i portgångar och källare. De driver skattepolitik precis som om det inte hade betydelse att hyresrätten missgynnas.

Vart fjärde år lägger vi våra politiska förhoppningar i ett valkuvert. Detta år gäller det att syna kuvertinnehållet ordentligt. För utan bostad stannar Sverige.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Barbro
God fortsättning!
Det du skriver kan vi väl alla enas om är sant. Kan vi inte då också enas om att den bosatdspolitik som förts och förs i sverige är fel?


Hälsningar
Jonas

Anonym sa...

Hej Barbro!
Tidigare låg en länk på Hyresgästföreningens hemsida med en undersökning gjord av HGF där det visade att bo i bostadsrätt är billigare än att bo i hyresrätt. Nu har ni tagit bort den undersökningen.
Var hittar jag den igen?

Mvh
bostadsbehövande

Birgitta sa...

Jag ägnade mig åt att läsa HGF undersökning om vad hyresgästerna vill ha. Det är det underlag som ligger till grund för "stockholmsmodellen".

Det är klart att folk värderar centralt läge, närhet till kommunikationer och nöjen högt.

Detta skall i den nya modellen kosta mer. (Fy - inte marknadshyra).

Klart är att priselasticiteten är stor bland hyresgästerna. 30-70% upp är inget problem enligt hyresgästerna.

det tycker inte HGF heller - bara man inte säger marknadshyra.

Aldrig HGF igen sa...

Barbro,

Att folk får "Bo hemma hos mamma" är ju erat fel. NI skapade bostadskrisen i Stockholm genom era orimliga krav på de som skall betala för kalaset.

Vakna nu!

/ föredetta medlem