10 oktober 2008

Kan vi inte bättre än så?Det är bostadsbrist i Dals-Ed. Inget märkligt med det, det är bostadsbrist i mer än hälften av alla kommuner. I Dals-Ed bygger man inte bostäder när man har bostadsbrist. Inget märkligt med det, det gör man inte i andra kommuner heller.

Finansmarknadsminister Mats Odell ansåg när han tillträdde att byggbranschen var ”dopad”. Byggbranschen skulle därför avgiftas och dopningsmedlen tas bort. Så försvann räntebidragen och investeringsbidragen. Nu är alla överens om att det byggs för lite, alldeles för lite.

Istället för att bygga hus i Dals-Ed har allmännyttan satsat på att hyra ut villavagnar. Villavagnarna är på 30 kvm och har både kök och badrum.

Det är inte bara den amerikanska bolånemarknadens kollaps som sveper in över oss. Även de amerikanska husvagnsstäderna verkar vara på ingång. I Dals-Ed försöker man i alla fall men ska det verkligen vara försök på den nivån som är alternativet framöver? Borde vi inte kunna bättre än så?

Just nu är det 2569 demonstranter i tåget på nätet. Gå med du också. Här går man in.Ps. Jag har fått ett anonymt brev där man vill att jag svarar i bloggen. Det tänker jag inte göra. Om det är så att man vill reda ut saker och ting måste man göra det via helt andra kanaler. Det lättaste är förstås att tala om till vem jag kan skriva ett svar.Ds

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Barbro! Om du läser din blogg En kris nära dig så har du redan svarat på frågan om hur många gånger man kan skriva sitt namn i demonstrationståget. Du svarade då att du skulle kolla upp detta. Något annat har det inte varit diskussion om. Men tydligen kan man fortfarande både skriva sitt eget namn hur många gånger som helst och även skriva andra namn också. Konstigt.