06 juli 2008

Bara man har lite falukorv och rågrut

– Har man bara har lite falukorv och rågrut så klarar man sig, sa en pensionär i en intervjubok vi gjorde för några år sedan.

En del människor tvingas trolla med knäna och låna av bättre bemedlade kamrater medan andra köper T-shirts för en halv undersköterskelön. Det är så det är.

Är det månne omodernt med rättvisa?

Om det vore modernt så skulle väl tillvaron bli allt mer rättvis för varje dag som går. Istället blir det allt större skillnader mellan de som har och de som inte har. Det är helt enkelt inte särskilt politiskt trendigt att snacka om orättvisor. Om det inte är en naturlag att klyftorna ständigt ska öka är det definitivt läge att göra frågan om rättvisa och vidgade klyftor politiskt trendig igen.

De nya trendsättarna återfinns i Svenska dagbladet idag i form av Hyresgästföreningen, Föreningen Sveriges Socialchefer och Akademikerförbundet. Läs här.

Almedalstävling

Vilken partiledare kommer att ta upp bostäder och tillväxt, bostäder och jobbpolitik, bostäder och byggande, bostäder och hyror, bostäder och EU, bostäder och rättvisa i sina partiledartal?

Idag ska Jan Björklund fp) tala i Almedalen. Jan Björklund nu har du chansen att slå Lars Stjernkvists bostadsbottenrekord. Han sa: "Jag bor i Norrköping". Längre kom han inte.

Inga kommentarer: