12 juli 2008

Fredrik Reinfeldt sa hyr en pensionärReinfeldts Almedalstal innehöll som väntat inget om hur föremålen för hans jobbpolitik ska bo.

Nu har följande ord med anknytning till boendet nämnts av partiledarna: Hyr, hyresgäst, miljonprogram och energieffektivisering. Inget av dem har dock används i något som helst bostadspolitiskt sammanhang. Ridå, kan man säga.

Igår träffade jag jagvillhabostad.nu De har verkligen slitit i åratal i Almedalen för att få partierna att förstå att deras medlemsunderlag hela tiden ökar. Fler och fler ungdomar saknar bostad, bor i andra-, tredje- och fjärdehand.

De liksom vi ger aldrig upp. Förr eller senare kommer det att stå klart att det är något fel på ett samhälle som inte kan fixa tak över huvudet till folk.

Tobias, Tobias och Linn såg ändå nöjda ut. En av Tobiasarna är adopterad från Sydkorea. Jagvillhabostadfolket bor i det gamla fängelset i Visby. Där huserar även Sverigedemokraterna som en kväll ville diskutera svenska kultur med Tobias från Sydkorea. Det gick inte så bra för Sverigedemokraterna för de hade gått direkt på en verklig expert. Tobias spelar både dragspel och undervisar i svenska folkvisor på just dragspel. Ridå, kan man säga.

4 kommentarer:

André Johansson sa...

Sverigedemokraterna drog en vals för dragspelsexpert. Underbart.

Anonym sa...

Det måste väl i själva verket ha blivit stor glädje i Kapernaum, som Gunnar Emanuel brukade säga, när sverigedemokraterna stötte på en "invandrare" som var väl förtrogen med svensk kultur och som grädde på moset arbetar på att föra den vidare.

Kvalle i Mossatresk

Patrik sa...

Utveckla gärna lite om kulturdiskussionen med Sd, det lät spännande.

Vilka åsikter framförde Tobias? Vilka åsikter framförde Sd?
Varför anser Tobias att han "vann" diskussionen?

Anonym sa...

Vad bra att
Fredrik Reinfeldt sa hyr en pensionär! Men han borde ha sagt hyr en Senior i Stället!

Jag har företaget www.hyrsenior.se

Vi vet med säkerhet att
kompetensbristen kommer att öka drastiskt i Sverige inom 1-3 år.

Allt pekar på att bristen på arbetskraft i vårt land är idag en realitet, vilket den senaste tidens tal om att börja importera arbetskraft bekräftar, nu letar man
efter civilingenjörer i taxibilarna i Stockholm.

-Signaler kommer från samhällets alla ledarskikt om den kommande bristen på arbetskraft och glappet som 40-talisterna lämnar.

Här fyller vi dvs Hyrsenior en viktig nationell roll, där
mogen senior kompetens erbjuds marknaden med god tillgänglighet och snabbhet.

Sverige är dålig på att använda den seniora
kompetensen som Finns i landet. Internationellt är det ofta annorlunda.

Att inte också tillvara den yrkes- och livserfarenhet som Sveriges mogna befolkning besitter, vore om inte en nationalekonomisk katastrof, så i alla fall en gigantisk misshushållning.

Våra seniorer har perspektiv, kunskapen om hur saker hänger ihop. Något som en 25-35 åring bara kan skaffa sig genom livserfarenhet

För oss på Hyrsenior handlar det om kompetens och kompetensöverföring. De äldre besitter enorma kunskaper som erhållits via ålder, de unga saknar många gångger den breda kompetensen men har glöden.

Regeringen borde istället satsa på en kompetensöverförings strategi och matcha ihop äldre och yngre på arbetsplatserna. Då kan även Sverige i framtiden konkurrera med övriga världen om sina produkter. Slöseri att slänga bort tidigare investerat kapital.
Sverige och företagen har investerat mycket under många år i kunskaper på den äldre arbetskraften.

Hälsningar från Hyrsenior (www.hyrsenior.se)