14 november 2008

November är gnölets tidNovember är en alldeles utmärkt månad. Den är så helt pliktbefriad. Det är ingen sol att tala om, svampsäsongen är över, gräset behöver inte klippas, badstränderna ligger tomma och skidsäsongen har inte börjat. I november ska man sitta inne och gnälla, tända värmeljus, läsa en bok eller två och kolla på regnet.

Just gnälla finns det oanade möjligheter till. Det är bara att öppna tidningen och spana på bostadspolitiska nyheter så får man sig en dos direkt. Nu bör man inte nöja sig med att gnälla och gnöla. När novembermörkret övergår i lucialjus, julglitter och tindrande barnaögon är det dags att åter handla. Redan nu kan man gå med i vårt demonstrationståg här som går helt i novemberstil. Man behöver inte ens röra på påkarna det är bara att skriva in sig i nättåget. Just nu är vi 25 696 nätdemonstranter.

För den som vill ha bostadspolitiskt bränsle kan jag rekommendera ett antal tidningsklipp från idag. DN rapporterar om att alltfler villaägare vill bygga murar runt huset. Svenska Dagbladet låter meddela att det är en nattsvart framtid för unga utan bostad och att unga hemlösa inte får stöd. Arbetarbladet i Gävle talar om för Tierpsborna att de kan vänta högre hyror samt att Gavlegårdarna ska vara med och finansiera idrottsarena. Man får väl hoppas att det inte är hyrorna som ska plöjas ner där. Vill man läsa om hyreshöjningar finns det en uppsjö av artiklar att välja på.

Trevlig helg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Svar till Barbro E på hennes kommentar den 13 nov gällande ägande form och HF's inställning.
Jag trodde inte det handlade om att hyresgästföreningen ville stoppa andrahands uthyrningen utan om att erat kapital minskar i samband med ombildande, färre behöver då er hjälp.

Förstår regeringens resonemang gällande att få loss lägenheter till behövande men inte HF’s resonemang om att det enbart är de unga som skall få dras med långa boende köer och höga hyror för nyproduktion.

Vidare får du gärna svara på varför Terje varken svarar eller publicerar kommentarer, självklart kan inte personliga angrepp tolereras men Storlogens motpart har gått långt längre än så!

I mina ögon ser han att han har fel och vågar inte stå för detta. Bla har han på sin blogg kommenterat ett möte som Brf Storlogen anordnade där skriver han att vi borde skämmas. Jag var på detta möte och Terje var inte där. Hur kan han då utrycka sig så? Han har även publicerat skrivelser där rent förtal ingår gällande bla Skandiamäklarna. Styrelsen för storlogen har ju tydligen dementier för detta.

Att Hf väljer sina strider är för mig bissart då man som medlem aldrig kan vara säker på om ni arbetar emot eller för specifika hyresgäster.