20 januari 2010

Hyresgästföreningen allt starkare i Dalarna där de också fryser


2010-01-19 - Dalarnas Tidningar (Borlänge Tidnin Hyresgästföreningen blir allt starkare i DalarnaVi har sett en ökning under flera år och är idag en av landets största organisationer med över en halv miljon medlemmar. Det säger Rune Hjort, ...Sökprofil: Hyresgästföreningen

Längre än så här kom jag inte i morse. Nyhetsbrevet från Omvärldsportalen var inte på humör att släppa in mig till den fullständiga artikeln.

Den trevliga nyheten om att Hyresgästföreningen blir allt starkare i Dalarna gick inte att läsa om på nätet men det gick att läsa om att det är kallt och att folk fryser i sina lägenheter.


Emma Lindqvist i Mora till exempel är besviken till på sin hyresvärd.

I tre veckor har Emma Lindqvist och hennes son Elias frusit i sin lägenhet på Rödmyren. De har förgäves tätat dragiga springor med täcken och filtar.- Som kallast har det varit fem grader. Det går inte att bo så här, säger Emma


- Jag ska kontakta Hyresgästföreningen. Enligt praxis ska det vara 20-21 grader på dagen och 18 grader på natten. Det är långt ifrån hur vi har det, säger Emma.


En ganska så typisk vardagshistoria. För tusentals hyresgäster i Sverige gör som Emma, de vänder sig till Hyresgästföreningen för att få hjälp med den enorma variation av bekymmer som en hyresgäst kan råka ut för.


Hur det gick till vet inte jag men Emma Lindqvist fick 1 500 kronor i hyresnedsättning som kompensation för sitt frysande som förhoppningsvis är över nu.

Inga kommentarer: