11 augusti 2009

Först med pool och grillösningar vinner!


Under sommaren far det omkring en massa kreativa bostadslösningar. Boningarna måste vara flexibla, mobila och funka i alla väder. Sådana krav sätter igång tankeverksamhet och kreativitet. Precis det som bostadsmarknaden behöver.

Fast när husen inte har hjul utan står stadigt på marken och upplåtes med hyresrätt verkar kreativiteten och lusten att utveckla boendet ta paus. När solen lyser och fåglarna kvittrar tänder exempelvis folk sina grillar och tar sig ett dopp innan de kollar vad Ernst Kirchsteiger eller Martin Timell har hittat på för kul grill- och verandalösning den här gången. Men när man bor i hyresrätt ska det varken doppas eller grillas.


Istället för att utveckla hyresrätten, så den står sig i konkurrensen och tar sig i popularitet, rycker det till i förbudsnerverna hos alltför många hyresvärdar. Att vara fyrkantig och förbjuda det som går att förbjuda, istället för att vara flexibel och se till att boendet funkar i alla väder, är inget bra framtidskoncept. Den som är först med grill- och poollösningar för hyresgäster kommer däremot att ha framtiden för sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

När det är uthyrarens marknad verkar det lättare att förbjuda allt som kan ge besvär eller kostnader. Fram för fler grillplatser plaskdammar och studsmattor i bostadsområdena. Om inte fastighetsägaren vill fixa är detta en fantastisk möjlighet för den lokala hyresgästföreningen att visa framfötterna.
Peter Nilsson
Malmö