13 december 2010

Lucka 14:Hjälp oss att bryta en gammal jultradition


Idag citerar jag från Stadsmissionens hemsida.

"Glögg, Kalle Anka, julgröt och julklappsrim. Vad är egentligen en jultradition och för vem? Temat för Stockholms Stadsmissions julkampanj, ”Hjälp oss att bryta en gammal jultradition”, skildrar vad en traditionell jul kan innebära för människor som lever i hemlöshet. Som exempelvis att vandra runt i kylan eller att vakna i en trappuppgång.

- Med årets insamlingskampanj vill vi visa på kontrasterna som faktiskt finns även i en stad som Stockholm genom att belysa våra allra svenskaste jultraditioner, säger Yvonne Borg, kommunikations- och insamlingschef Stockholms Stadsmission.

- Givetvis ger vi även människor som inte har någonstans att ta vägen i jul ett alternativ. Under juldagarna har flera av våra verksamheter öppet för att alla ska få möjligheten att fira en gemensam jul, fortsätter Borg.

Julkampanjen startar 22 november och pågår fram till 24 december. Kampanjen är Stockholms Stadsmissions viktigaste insamlingsinsats under året. Pengarna som samlas in under kampanjen ligger till grund för vad verksamheten kan åstadkomma under nästa år för människor som lever i hemlöshet eller andra tuffa livssituationer i Stockholm."

Under lucka 14 döljer sig vårt bidrag till insamlingen.

20 kommentarer:

Ögonvittne sa...

Barbro Engman sa...
Anonym, om nu rätt ska vara rätt så har Brf Skottet och Hyresgästföreningen förlikats därför att Brf Skottet medger talan dvs erkänner att fel begåtts i samband med köpstämman.
--------

Där har du fel Barbro! Politiska förtecken.

Att medge en talan betyder inte att man erkänner fel, men att man inta avser att strida längre.

I Skottets fall som i så många andra, var det säkert så att man fick sluta slåss för sin rätt när man blir överkörd av den rika och juriststinna Hyresgästföreningen.

Skamligt.

För oss som följt den juridiska processen på nära håll (beställt inlagorna, gått och lyssnat på förhandlingarna) är det förvånande hur man i tingsrätten kommer överrens (HGF + föreningen) om att hålla en ny stämma för att lösa konflikten - alltså en stämma som konfliktlösningsmekanism.

När föreningen sedan gör så och får manjoritet (igen) så gör HGF helt om och låtsas att man inte ingått den överrenskommelsen.

Varför håller ni inte era löften Barbro? Varför bråka med era medlemmar?

Anonym sa...

Precis - vem kan stå emot en desperat hyresgästförening med miljoner att kriga med och en hel avdelning med jurister.

Det är inte rättvisa HGF vinner eller respekt. De bara tvingar folk, medlemmar och demokratin till underkastelse.

Skamligt Barbro!

Drabbad av HGF sa...

http://sbcombostadsratt.blogspot.com/2010/12/kriget-mot-ombildningar-fortsatter.html


"Därför kommer vi (Hyresgästföreningen) att intensifiera vårt opinionsarbete.

Vad detta ”opinionsarbete” många gånger tidigare handlat om har varit att svartmåla de som vill äga sitt boende med argument som jag tidigare beskrivit:

*Ombildningsivrarna/fundamentalisterna/talibanerna bedriver häxjakt
*En bostadsrättsförening består av amatörer som inte kan förvalta ett hus
*Röstningssiffrorna i samband med köpstämman friseras
*Ombildningar är mygel
*Den ekonomiska planen är en bluff
*Man fuskar med folkbokföringen
*Ombildningar är korruption
*Mobbing är vardagsmat
*Ett skämt till styrelse
*Ombildning är korruption sanktionerad från högsta politiska och finansiella ort
*Mutor och mygel satt i system

Det är ”upplysningar” och ”opinionsbildning” som många kommer att betacka sig för. Jag hoppas att Hyresgästföreningen i istället verkar för att ha en bra och saklig dialog i praktiken, inte bara i ord."

Anonym sa...

All-time-high för bostadsrätter

Publicerad: 14 december 2010, 09.10. Senast ändrad: 14 december 2010, 09.18

Priserna på bostadsrätter har sakta men säkert klättrat till all-time-high, pådrivna av bostadsbristen i storstadsregionerna.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/all-time-high-for-bostadsratter_5807347.svd

Anonym sa...

Bra initiativ av Hyresgästföreningen. Bort med hemlösheten och fram med medmänskligheten! Jag blir så bedrövad av kommentarerna som kommit in här. De har ju inget med vad bloggtexten handlar om. Ni som hackar om och om igen om samma sak: Våga byta spår, våga se att något gott faktiskt görs för de människor som har det svårt i vårt samhälle. /Cim

Anonym sa...

Se så fint de fick det! Varför vill HGF beröva sina medlemmar denna möjlighet?

-------

”Boendet är en investering”
Publicerad: 13 december 2010, 21.46. Senast ändrad: 13 december 2010, 21.48

Maria och Erik Andersson tog ett extra lån på lägenheten för att kunna bygga ett kök. Köket i sig höjde värdet så mycket att de kunde få bostaden uppvärderad och ta det nya lånet. Båda ser köksrenoveringen som en självklar investering.

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/boendet-ar-en-investering_5806505.svd

farbror Frej sa...

Bra initiativ!

Som någon för övrigt redan nämnt så känns det bara beklämmande med dessa självupptagna martyrskaps-bekymmer kring misslyckade ombildningar i lilla Södermalm.

Jag menar då inte "misslyckade" i bemärkelsen "ej genomförd ombildning". Utan "misslyckade" i betydelsen att det tydligen inte ledde till någon tillfredställelse och trivsamhet i själva boendet. Ju mer man läser, ju gladare blir man att man inte tvingas ha er som grannar - vare sig som resthyresgäst eller BR-ägare.

För er egen skull - byt spår, och gå vidare i livet.

farbror Frej sa...

"Båda ser köksrenoveringen som en självklar investering"

En investering är (strikt ekonomiskt sett) en kapitalinsats som realistiskt kan förväntas leda till framtida löpande avkastning i form av utökad köpkraft. Avkastningen kan antingen komma i form av ökade intäkter eller i form av minskade kostnader.

Ett skolexempel på en klockren investering är en högskole-utbildning, förutsatt att vederbörande kan få ett matchande jobb, som kan bekosta både amortering av studielånet och en utökad köpkraft undertiden - på en och samma gång.

Klarar "köksrenoveringen" att göra det?

Barbro Engman sa...

Farbror Frej och Cim,det känns i alla fall bra att ni finns. För det verkar som om hemlöshet och bostadsbrist inte för ett ögonblick engagerar eller berör de andra som kommenterat. Lever vi verkligen i en tid där det egna köket och ombildningar till bostadsrätt är det enda som engagerar?

Barbro Engman sa...

Drabbad av HGF, jag hoppas innerligt på att du jobbar hårt för att:

*Röstningssiffrorna i samband med köpstämman aldrig friseras
*Den ekonomiska planen aldrig är en bluff
*Man aldrig fuskar med folkbokföringen

Om hela ombildningsprocessen sköts kladerfritt kommer människor att känna rättstrygghet. Det måste vi alla jobba för eler hur?

Barbro Engman sa...

Ögonvittne.
Om du kollar vad den juridiska termen medge talan betyder så finner du detta (Juridisk ordbok)
"Om svaranden medger kärandens talan så vinner käranden därmed bifall. Till skillnad från erkännande (som avser en faktisk omständighet), så avser medgivande det rättsliga läget, d.v.s. svaranden "håller med om" att kärandens talan skall bifallas".

Anonym sa...

Barbro, alla vet att alla stämningarna varit beordrade från högsta ort - det vill säga dig och Terje.
När ni spelat ovetande om dessa stämningar ger det bara ett löjets skimmer över Hyresgästföreningen.
Ni är oärliga och ni borde skämmas!

Anonym sa...

Hej Farbror Frej
Till dags datum har min högskoleutbildning genererat lite mindre pengar än mina renoveringar.


Mvh
Jonas

Anonym sa...

I samband med ombildningen av Brinckan-Lehusen utlovades av Brf styrelse och konsult Petter Brolin nya badrum för kvarboende hyresgäster.Det slutade med tapet och målarfärg. I samband med att föreningen skickade ut hyresavierna hade hyran för hyresgäster höjts med en hundring. Det kallar jag att lova runt och hålla tunnt!

Anonym sa...

Anonym sa...
I samband med ombildningen av Brinckan-Lehusen utlovades av Brf styrelse och konsult Petter Brolin nya badrum för kvarboende hyresgäster.Det slutade med tapet och målarfärg. I samband med att föreningen skickade ut hyresavierna hade hyran för hyresgäster höjts med en hundring. Det kallar jag att lova runt och hålla tunnt!
........

DEN frågan kanske du skall ställa till Hyresgästföreningen - det är deras bort.

Barbro - varför har ni inte hållit emot alla försämringar för hyresgästerna?

Alla resurser satsade i att bråka med ombildningarna?

Eller kanske att betala löner på 105.000 kr / mån till ordföranden?

Anonym sa...

Lägg gärna ansvar för hyresgästföreningen på frågor som de har beslutsmandat över. Men att skylla allt på dem ger ett föga trovärdigt intryck. ombildningarna av allmännyttan och hur de sker är ett ansvarsområde för politiker och konsulter. Ansvaret ligger därför hos dem.
Söderhöna

Mattias sa...

Barbro: Stor eloge för att du ändå tar dig tid att besvarar de bittra och missnöjda anonyma trollen.

Jonas: Jag räknar inte in dig därunder, när du kör dina stickspårsdiskussioner så är det av en genunin fientliget gentemot HGF som princip, tröttsamt men det hedrar dig.

Ett av HGFs brottsoffer sa...

Vi minns alla motiveringen varför HGF skulle sluta med sina politiska processer i tingsrätten... ett löfte som de inte håller..

" Anledningarna är att det tar för mycket resurser och att det finns risk för att föreningen anses driva politiska processer mot en svagare motpart."

Och

"Anledningen är dels att det kräver stora personalresurser och att det sällan eller aldrig har lett till att ett hus där ombildning inte gått rätt till har förblivit hyresrätt."

"Ett ombildningsärende är inte en hyrestvist som Hyresgästföreningen har skyldighet att hjälpa medlemmar med."

Ändå driver man.. och har drivit processer.

Menar ni vad ni säger eller är det fagra löften och halvsanningar som vanligt?

Jag tror att svaret ligger i ingressen - det är politiska processer mot en svagare motpart som ni ägnar er åt. SVINIGT!

http://www.hemhyra.se/Sidor/Ingen-hj%C3%A4lp-att-stoppa-ombildningar.aspx

Rädda Linjalen sa...

Mycket klokt att ge pengar till Stadsmissionen i stället för att skicka meningslösa julkort.

Johan / Rädda Linjalen

Räddad från Rädda sa...

Rädda Linjalen sa...
Mycket klokt att ge pengar till Stadsmissionen i stället för att skicka meningslösa julkort.

Johan / Rädda Linjalen
........

Ska bli spännande att se hur du förklarar alla hyreshöjningar och ökad hyra för lyxrennoveringarna som kommer i Linjalen.

God Jul ...