23 augusti 2010

Man blir så glad

Ju flera debatter jag är på ju gladare blir jag. Det har väl aldrig byggts så mycket som just nu. I den pågående valrörelsen är det full fart på byggandet. Man kan riktigt se lyftkranarna resa sig mot himlen. När valrörelsen är slut och vardagen vidtar så får man hoppas att åtminstone någon byggkran reses.
Man känner dock ett inre tvivel. Erfarenheten talar ett annat språk

I debatten i Nacka Forum igår som vi ordnande ville flera av partierna ha minst 30 % hyresrätter i Nacka.

30% av vad gick dock inte att få fram. Förra året byggdes 148 hyresrätter i Nacka och det ombildades 1727 hyresrätter tillbostadsrätter. Även de som läste Hej matematik i skolan har avsevärda bekymmer med att få ordning på den här typen av matematik.

Men fördelen med löften är ändå att det går att följa upp vad som händer.

15 kommentarer:

Fd. medlem HGF sa...

Men Barbro - ni som varit stödtrupper åt sossarna i alla år...

varför skedde det INGET under alla de mandatperioder som sossarna satt vid makten? Alla era kompisar satt ju vid makten då...

Varför kastar ni sten i glashus?

Det verkar bara vara ert förhandlingsmonopol och medlemstal som är viktigt för er numera.

Motståndsrörelsen sa...

Hej

För alla er, inklusive jag, som saknar analys, uttalanden och information om "Stockholmsmodellen" från HGF så hittade jag denna på nätet.

Det finns alltså vederhäftig information att få, men HGF anser det obekvämt att ge den till medlemmarna.

Håll till godo. Hyran upp 30% i Sthlm innerstad.

http://www.boendetrygghet.se/Analys_av_Stockholmsmodellen.pdf

XOXO sa...

/Analys_av_Stockholmsmodellen.pdf

Boende i huset sa...

Varken Hyresgästföreningen eller Rädda Svärdet har den goda smaken att be alla sina grannar om ursäkt för sin okynnesstämning.

Ej heller har man den goda smaken att betala för sina tokerier och politiska processer i tingsrätten

Anonym sa...

I ett tidigare inlägg vädjade du om att vi skulle sluta debattera ombildningar, hur ska du ha det? Ni har gjort bort er i ombildningsfrågorna och nu förlorar vi allmännyttan till vår framtida medmänniskors förtret. Istället för att ta strid går ni och gömmer er, fy skäms! Hela den här frågan om brf klådkameran är en skandal inom hgf, ni har inte fattat vad vi kommer att förlora. Vad ska vi debattera om inte ombildningar? Det finns ingen viktigare fråga att kriga för Barbro, inga hyresrätter ingen hgf och vad ska ni då hitta på?

Anonym sa...

På tal om Nacka. Läste mitt i nacka för några veckor sedan. de berättade om Diligentia i talludden som renoverat sina lägenheter så att de fick samma standard som nyproduktion. De höjde hyrorna med 40% och fick igenom det i hyresnämnden.......jag har tidigare varnat för detta men HGF har strängt sagt att det inte går att göra......Bullshit detta var dessutom för 1 år sedan och nu står eknäs på tur......HGF var inblandad i processen så de har länge vetat om att en värd kan renovera sina lägenheter och kraftigt höja hyrorna. Här på bloggen och tidigre på hemsidan har det mörkats...

Mvh
Jonas

Brottsoffer sa...

Lägger in detta inlägg här också eftersom Terje har för vana att cencurera obekväma inlägg - ledsen Barbro.
---------

Hej Terje,

Det är intressant att se i artikeln i City att 5,5 procent av huresrätterna i Stockholm ombildats - en ganska låg siffra i mina ögon.

Men slående är att ni samtidigt i tex skottet på södermalm tappat nästan 20% av era medlemmar på ett år.

Och det är inte ens en fastighet som är ombildad - utan en som vill, men där ni fäller krokben...

Trots att föreningen nu har 2 st köpstämmor med ett tydligt ja...

OCH där era egna medlemmar protesterat skriftligen mot erat handlande och stämmande av bostadsrättsföreningen

Inte undra på att ni har det tufft som ni behandlar medlemmar och boende i allmänhet i Stockholm..

// ett av HGF brottsoffer i Skottet

Beatrice, Södermalm sa...

Terje:

Terje Gunnarson sa...
Till undrande medlem.
Om Hyresgästföreningen lämnat biträde till medlem i en rättsprocess är det generellt så att Hyresgästföreningen tar eventuella kostnader utöver självrisk.
Vad jag vet har vi förlorat målet som gällde Lådkameran. Ett annat mål har vi återkallat.
Terje
.................


Just det ja - Återkallat! Något som ni borde gjort i båda fallen. Varför?

Jo för ni var remissinstans i frågan om folkbokföring. Ni rekommenderade den lyselse och tolkning som Tingsrätten i Södertörn gjorde.

ÄNDÅ väljer ni att lämna in en stämning tvärt emot er egen rekommendation och den skrivelse som lagen har.

Är det era jurister som är okunnig? Är ni vårdslösa? Eller var det helt enkelt bara ett politiskt utspel som Lådkameran och Ånghästen fick utstå... - tillsammans med ytterligare ca 10 föreningar som ni stämmer.

Det är ynkligt!

Kent, Bredäng sa...

Terje Gunnarson sa...
Det är inte valfrihet när andra röstar om ifall jag skall få bo kvar i ett hyreshus eller ett ombildat hus ägt av en bostadsrättsförening.
Terje

----------

Hur tänker du nu Terje? Bara det är hyresrätt är det rätt?

Det säger du bara för att du får din lön från HGF - det har inget med verkligheten att göra.

Du pratar gojja nu och som man gjorde i svunna tiders diktaturer.

Barbro Engman sa...

Jag kommer i fortsättningen att ta bort alla kommentarer som är riktade till Terje. Han har en blogg och jag har en blogg. Jag kommer inte att svara på sådana inlägg. Jag vill inte heller att Terje svarar på min blogg. Var sak och var person har sin plats.

Medlem som vill få svar sa...

Men Terje censurerar inlägg och svarar inte. Är det inte ett värre problem Barbro?

Barbro Engman sa...

Det är i vart fall inte mitt problem, jag svarar på det jag skriver. Terje bjöd förresten in till sin blogg häromdagen så skriv där. Jag kommet ju i alla fall inte svara för hans räkning.

farbror Frej sa...

Beatrice: "Är det era jurister som är okunnig? Är ni vårdslösa? Eller var det helt enkelt bara ett politiskt utspel som Lådkameran och Ånghästen fick utstå..."

Du kan lugnt kan utgå ifrån att det absolut inte handlar om ett "politiskt utspel". Sådana gör man väl effektivast via radio, TV eller tidningar, eller hur?
Inte via juridiska stämningar, okända för alla utom de "närmast sörjande".

HGF stämmer heller inte hej villt, bara för att djävlas med folk. Man tycker att man funnit allvarliga belägg för oegentligheter, och då tillhör det demokratiskt rättspraxis att man ska kunna få saken prövad i domstol.

Jurist & drabbad av HGF. Södermalm sa...

farbror Frej sa...
Beatrice: "Är det era jurister som är okunnig? Är ni vårdslösa? Eller var det helt enkelt bara ett politiskt utspel som Lådkameran och Ånghästen fick utstå..."

Du kan lugnt kan utgå ifrån att det absolut inte handlar om ett "politiskt utspel". Sådana gör man väl effektivast via radio, TV eller tidningar, eller hur?
Inte via juridiska stämningar, okända för alla utom de "närmast sörjande".

HGF stämmer heller inte hej villt, bara för att djävlas med folk. Man tycker att man funnit allvarliga belägg för oegentligheter, och då tillhör det demokratiskt rättspraxis att man ska kunna få saken prövad i domstol.
.----------


Du är ute och cyklar igen Farbror Frej:

1. Man iakttog inte god sed och sökte kontakt med motparten innan man lämnade in en stämning (= okunnigt / vårdslöst)

2. Man stämmer Brf Ånghästen och Brf Lådkameran på punkter som rör Fokkbokföringsfrågan.

En fråga där hgf varit remissinstans och förordat lagens nuvarande lydelse, dvs folkbokföring och inte "faktiskt boende". Ändå stämmer man! (Okunnigt/vårdslöst/politiskt)

3. Man utnyttjar alla möjligheter för att förlänga, fördröja och försena ombildningen. Vanligtvis genom att faxa in sina inlagor till tingsrätten den sista timmen på sista dagen av svarotiden. Därefter inkommer man med orginal en vecka eller 2 senare (vårdslöst och oproffesionellt).

4. Man har inte utrett ansvarsfrågan vem som får betala för en förlorad huvudförhandling. Detta gör att de medlemmar som man säger sig stödja juridiskt sitter med egen plånbok och ekonomi och tar risken. (Oproffessionellt/vårdslöst).

Så ja farbror frej - det är något annat än ett "väl utvecklat rättspatos" som HGF ägnar sig åt.

Följer man pengarna så kan man se att HGF är skyldiga. De jobbar politiskt i tingsrätten och försöker motverka medlemsras genom den samma.

Ombildningarna skall motverkas och obstrueras på alla sätt - kosta vad det kosta vill.

Det är oproffsigt och illa skött av HGF och deras jurister. Vårdslöst.

Anonym sa...

Nu förstår jag Barbro varför ni inte valde att gå vidare med stämningen av brf klåparkameran! (Utan att informera de som var berörda inom l hgf) Läste nyss att du har en mmånadslön på över 100000 kr!!! Det är klart att vi inte har råd att gå vidare då. Vet man förresten hu r det stod till med de ledamöter som satt i tingsrätten vid nämnda tillfälle? hur många av dem bor i hyresrätt resp borätt? Finns detta belagt? Luktar som att flera hundar ligger begravda här.