28 augusti 2010

Renovera husen eller använda hyrorna till barnomsorgen?

I SvD idag kan man läsa att Botkyrka kommun har bekymmer att hitta pengar till renovering av sina hus.

Man kanske inte ska återanvända gamla bloggar men den 29 januari 2009 skrev jag om Botkyrka.

”Igår svepte tv-kameran över miljonprogramshusen i Botkyrka. Alla som hade rattat in Stockholmsnyheterna såg hus som var i skriande behov av en rejäl an-siktslyftning. När kameran fångade in det socialdemokratiska kommunalrådet Kata-rina Bergman hörde man henne säga att Simon Safari från Hyresgästföreningen var fel ute som hade hakat upp sig på fasader och badrum.

Hon behövde hyrespengarna till ”den kommunala välfärden”. Hyrorna går ju tillbaka till Botkyrkaborna, det är ju deras bolag sa hon. Så medan lägenheter och fasader förfaller går hyran till äldreomsorgen och barnomsorgen.

Om det nu är allas bolag kanske villaägarna och bostadsrätterna i kommunen kunde betala en extra avgift för upprustning av hyreshusen.

Men plötsligt ansåg kommunalrådet att det inte var Botkyrkabornas hus längre utan Anders Borgs: ”Staten måste ta sitt ansvar för husen”.
Varför då?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den stora frågan är väl varför är husen inte renoverade redan och vilken organisation borde hjälp sina medlemmar att ha se till att renoveringsplaner följs?

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Hyresgästföreningen förhandlar ju bort underhåll som väggar och golv (ex vis i Stockholmshem).
När badrum/kök ska renoveras går Hgf med på skyhöga hyreshöjningar.

Vilka är det som sätter krokben för hyresgästerna EGENTLIGEN?

Anonym sa...

Nja, de sparar mkt på just vård och omsorg i kommunen också.(botkyrka) Speciellt på personal.

Anonym sa...

Vet att det kan vara stressigt att jobba där pga underbemanning och fler orsaker som jag inte vill ta upp här. Men de borde värna mer om just den biten hon nämner för det gör de inte idag.
Nu vart det lite offtopic men det var just att du skrev att kommunalrådet sa att pengarna ska gå dit -det märks inte.
dessutom har ju kommun fått öronmärkta pengar högre ifrån för just omsorgen, varför används inte dom? Sen håller jag med om att det definitift behövs satsas på hg och hyreshus. Gäller i hela landet.