22 november 2010

Luktar tjugoåringar illa?


Centerpartiet har fått en ny partisekreterare han heter Michael Arthursson. Han är inte bara partisekreterare han är bloggare också.

216 000 unga vuxna mellan 20-27 år saknar bostad. Bara 57 procent av alla 914 000 unga vuxna (20–27 år) har en egen bostad. Det är en minskning med cirka 6 procent, eller 54 000, sedan 1997. Läs mer här.
Om detta har Arthursson bloggat.

”Man kan ju undra över vad som blir så hemskt med barnen när de fyllt tjugo år. Som inte hänt när barnen var, säg, sexton år. För då ville väl varken hyresgästföre-ningen eller sju av tio föräldrar bli av med ungarna?
Har tjugoåringarna börjat lukta lite sämre? Eller mycket sämre?
Äter barnen för mycket när de slutat vara tonåringar? Eller kanske fel mat?
Vägrar de gå ut ur sovrummet när föräldrarna ska ha sex?
Är de helt enkelt för så smarta och välartikulerade att diskussionerna blir för jobbiga?
Stackars, stackars föräldrar som får ha sina barn hemma några år extra. Det var ju inte detta de såg framför sig på BB”.

Vad ska det komma för bostadspolitik ur detta raljerande?

25 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är verkligen trist att ungdomarna inte kan få eget boende.Det är synd att det inte finns bostäder så det räcker till dem som vill.
men det jag har svårt att förstå denna häxjakt för ombildningar, det gör ju inte att de blir färre bostäder(bostäderna finns ju kvar även om man bestämmer sig för att bo i hyresrätt eller bostadsrätt), snarare blir det fler bostäder.
Sen kan jag också förstå att man vill bevara hyresrätten, men har nu majoriteten av de boende röstat ja, så måste man respektera det.
Däremot om det inte har gått rätt till förstår jag också att man motsäger sig det.
Men har det gått korrekt till så finns det ingen anledning att bråka och tro man kan skapa egna lagar i Tingsrätten.
Jag vill bara säga med detta att man ska respektera varandra och att vi alla är olika och tycker olika.
vad som är rätt eller fel kan ingen bestämma.
Sen Barbro en stor eloge att alla kan skriva här, känns rakryggat.

Fia

Anonym sa...

Inte allt för intelligent, nej.

Barbro Engman sa...

Fia, de allra flesta ombildningar genomförs utan några som helst problem. Det finns en majoritet och det har gått korrekt till. Det finns ingen som ifrågasätter det. Men i några fall finns det synpunkter på hur exempelvis köostämnan gått till och vilja som har röstat. Det är i de falken det blir konflikter. När man sätter hyresgäster i en situation de inte önskat måste det skötas korrekt.

fröken Freja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
fröken Freja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Barbro Engman sa...

Jag har tagit bort tre kommentarer bara därför att de riktar sig till en helt annan person. Detta är min blogg. Jag svarar gärna på kommentarer men jag tänker inte svara på kommentarer och frågor som inte är riktade till mig.Det vore utmärkt bra om ni kunde repektera det.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej Barbro
Hur funkar din värd Bo Tryggs bostads kö?
Som jag förstår det skickar man in en intresseanmälan men det verkar inte vara något kösystem.

Hur länge stod du i kö eller skickade du bara en intresseanmälan?


Mvh
Jonas

Anonym sa...

Hej Barbro
Jag märkte en konstig sak. På den listan som ni står som källa till på dagensiindustri www.di.se listar ni värdarnas krav på hyreshöjningar. Men din värd Bo Trygg hittar jag inte. Har jag slarvat och läst fel eller har ni råkat missa dem?

mvh
Jonas

Anonym sa...

till Fia: men varför accepteras så sällan omröstningen om det blir nej. Ytterst sällan bara en stämma då, oftast flera. som metro skrev igår att ett hus i långbro skulle ha sin fjärde köpstämma pga att det blivit nej på de tre tidigare. Varför accepteras inte det?

anna

Fia sa...

Anna! Håller med att det är fel, men tyvärr är ju reglerna sådana, det måste man också acceptera vare sig man vill eller inte!
Finns ju dom som haft majoritet efter en röstning och det har gått korrekt till, men ändå bråkar det och stäms i Tingsrätten, men då har det ju visat sig att BRF har haft rätt från början. Det är det jag menar att man måste acceptera lagar och dem går inte att ändra i Tingsrätten.
Sen kan både du och jag tycka saker är fel, men det måste man jobba på ett annat sätt.

Fia

Barbro Engman sa...

Jonas,du får ta reda på det du vill veta själv. Du kan väl kontakta Bo Trygg och ta reda på vad de har för regler. Vi förhandlar men 302 kommunala bolag och vi 37 000 förhandlingsordningar med privata fastighetsägare. Än så länge har vi bara fått ett litet antal förhandlingsframställningar. Du kan gå in på vår hemsida där lägger vi ut de yrkanden som kommer efterhand. Så det var inget konstigt den här gången heller.

Anonym sa...

@fia
det är inte så att det inte fuskas i samband med ombildningar. Ibland har det också varit så i ombildningssammanhang att brf efter stämning till tingsrätt fått medge att de varit ute och cyklat i den gropiga terräng som vi kallar lagstiftning.
Då var det fint att HGF fanns bakom oss hyresgäster som organisation för att stödja den hyresgäst som har möjlighet att stämma i tingsrätt. I just vårt ärende uppnåddes förlikning dvs brf medgav klandertalan och ärendet behövde därför inte prövas av rätten.
Naturligtvis hade vi då flera gånger talat om för brf vad det var som var deras problem. Det trista var att ingen där ville lyssna före det fanns en juridisk situation.
Så det kan vi enas om vad gäller ombildning att lagar är till för att följas!
Söderhöna

Fia sa...

Jonas jag förstår inte vikten av var Barbro bor eller vilken hyresvärd etc? Kan du förklara.
Alla bostadbolag.. kommunala eller privata är till för alla att söka/ställa sig i kö m.m

Fia

Fia sa...

Söderhöna, visst förstår jag att det fuskas och som jag skrev från början så ska det självklart inte accepteras alls. Men det finns som sagt några få som blivit klandrade fast inget fusk begåtts (enligt tingsrätten), utan det har känts mer som man vill förhala eller hoppet att BRF inte kommer att ha råd eller ork att tvista..
Sen har man gjort det bakom ryggen på BRF, lämnat in i sista stund m.m..
MEn fuskas det så är det en helt annan sak.

Fia

Anonym sa...

@fia
det går liksom inte att stämma någon bakom ryggen! Det medger tackochlov inte lagen. Ibland måste också lagen prövas, kanske särskilt i den politiskt styrda utförsäljningen av stockholmarnas gemensamma egendom.
Söderhöna

Anonym sa...

Det är ju självklart att brf fuskat i alla de stämningar mot som hgf varit inblandad i. Annars hade ju inte hgf medverkat i att brf stämts.

Fia sa...

Borde man inte prata med BRF innan? Fast lagen kanske inte säger det?
De har stämts utan att de fuskats och det har HGF medverkat i.
Finns bevis på det!
Tingsrätten dömde ju så och sen tog det tillbaka en stämning efter det.

Fia

Anonym sa...

Hej Fia
Jag försöker ta reda på pm Barbro åkt gräddfil i kön eftersom hon känner Bo Tryggs VD. Det kanske känns som att det kvittar för dig men jag tycker att det är viktigt att undvika gräddfiler i samhället.

Nu tror jag såklart inte att det är så. Jag tror Barbro har rent mjöl i påsen.
Mvh
Jonas

Barbro Engman sa...

Jonas, du kan känna dig helt trygg. Jag känner en otrolig massa fastighetsägare. Var helst jag skulle bo så är risken stor att jag känner fastighetsägaren. Jag träffar mängder av sådana i mitt jobb så det går liksom inte att undvika.

Anonym sa...

Hej Barbro
Det är förståligt. Men frågan är ju om det har påverkat din kötid hos Bo Trygg eller har du fått samma behandling somm alla andra?


mvh
Jonas

J. Johansson sa...

Stackars alla hyresgäster som bor i innerstaden. Inte nådiga höjningar som kommer nu.

Svikna av HGF.

Barbro Engman sa...

Vore det inte bättre att avvakta förhandlingarna? De är ju inte ens påbörjade.

Anonym sa...

Till Fia: kan hålla med dig om en sak iallafall och det är respekt för varandra oavsett åsikt.

/anna