01 november 2010

Prisvärda hyresrätter med hög kvalitet

Hyresgästföreningen fyller år hela tiden.
En del föreningar fyller 1 år, andra 10,20,3040 år eller rent utav 90 år.
Föreningen i Salem/Botkyrka fyllde 60 år i lördags.
På plats i Segersjö Folkets Hus fanns både nya medlemmar och Vera som varit med alla 60 åren. Precis som de ska vara.

Hyresgästföreningen har sin bas i trappuppgångarna och vi jobbar hårt för att de ska komma till alltfler trappuppgångar där människor äntligen kan få en bostad och där lokala hyresgästföreningar kan jobba för att göra livet trevligare i och mellan husen och så småningom fira olika jubileer .

Idag far jag till Köpenhamn för att förhoppningsvis bidra till att det kommer till lite trevliga trappuppgångar i Halmstad.

Så här står det i pressinbjudan:

”Nästa år planerar Halmstads Fastighets AB 150 lägenheter i kvarteret Jordmånen på Nissastrand i centrala Halmstad. För att skapa prisvärda hyresrätter med hög kva-litet tas ett nytt initiativ med en i förväg fastställd produktionskostnad.

Byggföretag, i såväl Sverige som Danmark, inbjuds nu tillsammans med media för information om det planerade projektet och förutsättningarna för deltagande i gestaltningen och uppförandet av de nya bostäderna – den största nyproduktionen i Halmstad på tio år.
Efter urval kommer anbud och förslag att begäras in och en bedömningsgrupp ledd av välmeriterade arkitekten Gert Wingårdh kommer att granska och utvärdera försla-gen.

- Genom detta tillvägagångssätt definieras kostnaderna i förväg samtidigt som vi maximerar kvalitet för att få ut mesta möjliga av boendet, säger vd Terje Johansson.

Välkommen till en presentation av kvarteret Jordmånen och möt bland andra Gert Wingårdh och Barbro Engman, förbundsordförande i Hyresgästföreningen, som ingår i jurygruppen tillsammans med Kurt Eliasson, VD, SABO och Åsa Gessle, inredningsdesigner.

När: Tisdagen den 2 november kl 9.30-11.00

Plats: Exportrådet i Danmark, Sveriges Handelskontor. Toldbodgade
18, 5 vån, Köpenhamn.

Jag tycker att det är ett utomordentligt bra initiativ av bostadsbolaget i Halmstad. Det är dessutom så härligt att möta lite framtidstro och slippa den uppgivenhet som annars präglar diskussionen om byggande.

Prisvärda hyresrätter med hög kvalitet, härlig mening eller hur? Detta borde ha förutsättningar att få efterföljare i hela landet.

7 kommentarer:

Farbror Barbro sa...

Likheten mellan Mohammed Saïd al-Sahaf (Propagandaminister i Irak) och Hyresgästföreningens PR är slående. (http://www.youtube.com/watch?v=s27Oq5ot0ZI)

Total förnekelse och verklighetsflykt i centrala frågor.. och kanske särskilt i fråga om..

* Det ivna uppdraget från medlemmarna
* Politiska kampanjer mot Bostadsrättsföreningar i Stockholm som drivs i Tingsrätterna

Och nu senast kring hyresförhandlingarna! (när på komiskt)

Det är HGF som tagit fram underlaget och snickrat ihop Stockholmsmodellen. Men det vill man inte stå för längre... eller ska vi säga - "tolkar minst sagt efter eget huvud" i kraftig avvikelse med resten av världen.

Skärpning!

Anonym sa...

Mohammed Saïd al-Sahaf Gunnarsson?

Anonym sa...

Men Farbror Frej, jag hoppas att du är medveten om att det finns människor som bor i lägenheter även utanför Stockholms innerstad? Som är glada över att vi har en lagstiftning som kan göra det lite bättre for oss.

I alla fall, det jag ville kommentera var att det känns riktigt bra att vara Halmstadbo nu när HFAB vågar gå före och visa vägen. Sen lär väl inte de aktuella lägenheterna bli så där direkt billiga, men att ha fastställt pris/kostnad från början är ju i alla fall ett steg åt rätt riktning.

Anonym sa...

Obsevera att det inte är vår vän Farbror Frej som varit i farten i kommentatorsfälten denna gång. Det är någon lustigkurre vid namn Farbror Barbro.
Farbror Frej har ofta skarpa inlägg och vet vad han talar om så det är viktigt att han inte misstänks ha skrivit ovanstående inlägg.
Pelle

Anonym sa...

Pelle, Tack för påpekandet kring Farbror Frej men vi är läskunniga.

Det jag undrar nu är om du och Farbror Frej är samma peson. Varför skulle du annars skriva detta onädiga inlägg?

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Ibland är det inte så där jättetydligt vilka som är läskunniga Jonas. Jag vill absolut inte riskera att farbror Frej misstänks för att ha konstiga åsikter. Han är ju en sådan stjärna jämfört med många andra här i sina analyser.
Fabror Frej är farbror Frej och jag är Pelle. Konstigare än så är det inte. För inte är du väl någon annan än Jonas?
Pelle

Anonym sa...

Kan bara hålla med dig om att Farbror Frej är en stjärna jämfört med många andra här...........
mvh
Jonas