01 december 2010

Första lucköppningen


Idag är det 1.12 och över hela landet öppnas det luckor. Ögonen tindrar på alla lucköppnare och syftet med kalendern är att underlätta väntan på julen.

Mest är det till för barnen förstås men det finns mycket mer än julen att vänta på. En bättre bostadspolitik till exempel.Så för att mildra väntan på att förslagen ska trilla in så inför jag idag en bostadspolitisk adventskalender. Den avslutas förstås 24.12 då jag räknar med att ha Stefan Attefall i luckan. Vad har han att säga om sitt värv som bostadsminister?

Bakom dagens lucka döljer sig en konferens.
Jag ska idag prata på en konferens om den nya lagen om allmännyttans villkor som anordnas av IPD Norden AB& Svenskt Fastighetsindex.

Där ska bolagens affärsmässiga villkor avhandlas.

Jag önskar att det under någon lucka framöver ska dölja sig en konferens om bolagens samhällsuppdrag och deras allmännyttiga syfte. Lagen innehåller också en lagstadgad rätt till inflytande för de boende. Den paragrafen räcker till en hel konferens den med.

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://boendetrygghet.blogspot.com/

Anonym sa...

Lucka 2:

Dyrt webbprojekt sågas i intern rapport
​Miljonerna rann i väg och larmet gick försent. Slutnotan för Hyresgästföreningens och Hem & Hyras webbplats blev 2,5 miljoner kronor dyrare än budgeterat.

"Terje Gunnarson, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm har också suttit i styrgruppen. Han är sparsam med kommentarer men tycker att rapporten väl beskriver de problem som projektet brottats med.
– Om vi haft en bättre kontroll hade inte budgeten spräckts.
Har medlemmarnas pengar används på ett klokt sätt?
– Den nya webben blev bra vad gäller exempelvis tillgänglighet och möjligheten att ställa frågor. Men vi kan inte förneka att kostnaden drog i väg., säger Terje Gunnarson."

http://www.hemhyra.se/Sidor/Dyrt-webbprojekt-s%C3%A5gas-i-intern-rapport.aspx

Anonym sa...

Re Ovan
Så länge det bara är medlemmarnas pengar som går åt verkar det vara acceptabelt. Bara det inte går ut över HGFs löner då skulle det nog knorras mer.

Vi gjorde nyligen om vår site det kostade 30 000kr.....

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Hej Jonas
Vad är det för adress till er site?
Vore kul att jämföra.