21 december 2011

Önskan nr 21


Under den begränsade tid av året när Tomten tar hand om ruljansen och uppfyller allehanda önskemål kan man ju passa på att ta en rövare och kolla om det finns någon substans under masken.

Till Tomten
Tomteland
Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön
Dalarna, Sverige

Stockholm 2011-12-21

Men hallå, bostadsbyggandet då?
Det har ju funnits på önskelistorna i åratal. Du får för allt i världen inte tro på byggprognoser. Det går inte att bo i prognoser utan du måste förvissa dig om att det är verkliga hus i paketen du levererar.

jagvillhabostad.nu låter sig inte luras av några prognoser. De har kampanjat under parollen "Vi är många som inte upplever bostadsbristen som ett övergående problem."

De befinner sig mitt i smeten och de har lärt sig den hårda vägen att det inte är någon idé att ha några illusioner om att det går att få en bostad på något schysst vis.

Bara 19 500 bostadslägenheter byggdes under år 2010. Det är en minskning med 15 procent jämfört med år 2009. Antalet lägenheter i flerbostadshus minskade med 26 procent.

Och nu skriver Boverkets ner prognosen 2011. Även den nedskrivna prognosen är osäker. De beräknar att det påbörjas 26 500 bostäder istället för 31 000. 9 000 är hyresrätter.

I ett läge där 248 000 ungdomar saknar bostad.

Jag vet att du tänker på barnen så här i juletid. Men du måste ägna särskild uppmärksamhet åt jagvillhabostad.nus yngre syskon och syskonbarn.

De har ännu inte förlorat sina illusioner om att kunna få både jobb och bostad.

1 kommentar:

Anonym sa...

En del vägar är hårdare än andra Barbro! Värst är det ändå när vägen innehåller minor. Visst är jag glad och tacksam över att få ha levt mitt liv under den era då bostad sågs som en rättighet både för gammal och ung.
Vem i hela världen ska vi tro på?

Söderhöna