05 december 2011

Önskan nr 6


Under den begränsade tid av året när Tomten tar hand om ruljansen och uppfyller allehanda önskemål kan man ju passa på att ta en rövare och kolla om det finns någon substans under masken.

Till Tomten
Tomteland
Gesundabergsvägen 80
792 90 Sollerön
Dalarna, Sverige

Stockholm 2011-12-06

Hallå där Tomten, jag önskar att du kunde göra en snabbutryckning till hyresgästerna i Norra Kvarngärdet i Uppsala. Nu krävs det action och det fort.

Christel Armstrong Darvik är i färd med att dela ut julklappar där som kan få vem som helst att falla i gråt.

Christel Armstrong Darvik är vd för Stena Fastigheter och hon brukar berätta att Stena Fastigheter är ett hyvens bolag som satsar på trivsel.

- Vår drömsituation vore att våra hyresgäster aldrig flyttar, säger hon exempelvis till Västsvenska Handelskammaren.

Fast de gånger jag har träffat henne har hon mest varit upprörd över att Hyresgästföreningen inte hejar på de hyreskrav hon har.

Snälla tomten, kan du påminna Christel Armstron Darvik om vad som var hennes drömsituation. För nu tvingas hyresgästerna flytta och om de drömmer så är det mardrömmar.

Stena Fastigheter ska bygga om på Norra Kvarngärdet och Christel Armstrong Darvik vill ha hyreshöjningar på i vissa fall över 60 procent.

På tisdag och onsdag avgör hyresnämnden vad hyrorna ska bli. Om hyresnämnden bifaller Stenas krav drivs människor ur hus och hem, säger Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen, som företräder de 38 hyresgäster i det aktuella området.

Och det kan ju var och en räkna ut med lillfingret att det är otroligt många som inte pallar med 3000 kr/månad i hyreshöjning.

Markus är en luttrad man som sett att många renoveringar ger alldeles för höga höjningar i hyresnämnden

Stena har till och med sagt nej till förslaget från Hyresgästföreningen att införa höjningarna successivt under en längre period om nu hyresgästerna förlorar i Hyresnämnden.

Så var det med det trivselprojektet.

Tomten, en liten önskan till bara. Kan du kolla upp med posten om de levererat några brev till Christel.

Jag har bett alla ledsna och rädda hyresgäster som tagit kontakt med mig och undrat över om det verkligen får gå till på det här sättet att inte bara söka hjälp hos oss utan också tala om för Christel vad hennes trivselprojekt innebär för dem.

Kolla också på inspelningen från vårt frukostmöte där IBF redovisade sin studie över hyresgästernas inflytande vid ombyggnad, det vill säga brist på inflytande.

Inga kommentarer: