21 augusti 2012

Det går bra för Roger Akelius medan Lars Stjernkvist har det kärvare.

 Akelius fastigheter är en riktig framgångssaga eller fastighetssuccé som realtid kallar det.

Det började för 20 år sedan med ett satsat kapital på 200-300 miljoner kronor vilket nu vuxit till ett fastighetsbestånd värt 35 miljarder kronor.

Verksamheten har växt från 1968 noll kr, 1994 eget kapital 140 miljoner till tolv miljarder 2012, säger Roger Akelius som borde glädja sig åt denna succé.

Men nu är det slut på sagan om den framgångsrike fastighetsägaren på Bahamas för Hyresgästföreningen stoppar utvecklingen säger Akelius.

Nu har ju Hyresgästföreningen funnits under alla de år Akelius framgångssaga utspelat sig så något större problem verkar vi inte att utgjort för honom. 12 miljarder i eget kapital och fastigheter värda 35 miljarder är väl inte fy skam Roger?

Nu är det lite oklart vilken utveckling Akelius menar att vi stoppar. Det finns många varianter på vad som är utveckling. Akelius menar kanske utvecklingen av det egna kapitalet medan en hel hoper hyresgäster tycker att det är detsamma som avvecklade drömmar om en bostad de har råd att bo i.

För hyrorna i det ombyggda och det nybyggda börjar nå nivåer som är långt långt över vad merparten har råd med.

Det finns två sidor även av fastighetsmyntet.

Någon framgångssaga är det inte tal om för Lars Stjernkvist (S) i Norrköping.

Hyresgästerna där tycker att det är självklart att en kommun ser till att hålla sina fastigheter i gott skick. Det är väl det fastighetsägare ska göra.

Den uppfattningen delas inte av Lars Stjernkvist som tycker att han gott kan plocka lite underhållspengar eller snarare mycket till annan verksamhet i kommunen.

Då tog hyresgästerna foton på hur det såg ut för att visa Stjernkvist vad som borde åtgärdas

Då inträffade något väldigt märkvärdigt.

Hyresgästerna som brukar åka till Kolmården med benäget bistånd från det kommunala bostadsbolaget fick plötsligt veta att någon sådan resa skulle inte bli av detta år.

Vilka slutsatser ska man dra av det. Blev Stjernkvist tjurig? Skulle busspengarna gå till underhåll?

I vart fall var hyresgästerna på Kolmården i söndags.

Hyresgästföreningen stod för resan för 1000 medlemmar som numera utgör ett sviktande väljarunderlag för Stjernkvist.

Åtminstone att döma av stämningen i delfinariet där det hölls ett stort medlemsmöte.

Jag var där så jag kan intyga att Stjernkvist har lite att göra om han ska vända detta till en framgångssaga.1 kommentar:

Anonym sa...

Roger har samlat pengar på andras bekostnad. Hyreslägenheter i Fregattvägen Täby ser hemska ut. Renoverigen behövs men ingen brur sig. Det finns ingen som sköter städningen! Hyran blir dyrare år efter år... så att Roger lever bättre förståssssss

Besviken Hyresgäst