02 november 2012

Heja alla nya medlemmar i Hyresgästföreningen

Femhundratrettiotvåtusensjuhundrafemtiotre hushåll, 532 753, räknar vi att ha som medlemmar vid årets slut. Det är 3 000 fler än 2011 och bättre än vad vi trott att det skulle bli.

Hurra hurra hurra!

Det finns de som tycker att vi inte är vassa nog. Kom med vettja.

Det finns utrymme för alla som vill påverka. Bli husombud, engagera dig i
förhandlingsarbetet, jobba lokalt i ditt bostadsområde, delta i debatten, skriva insändare, höja rösten när det inte funkar, gå på möten, snacka med grannarna eller haka på alla andra sätt som finns för att jobba för hyresgästerna.

Vi behöver alla, kanske främst de som är kritiska.

Jag har jobbat på Försäkringskassan under den tid när man inte spelade in reklamfilmer. Det kanske man skulle ha gjort. Men den film som går i rutan nu kan man förundra sig över. Gör inte Försäkringskassan några omvärldsanalyser?

Ett gäng ungdomar som bor ihop tjafsar med varandra i kassans nya reklamfilm.
Budskapet är att om de flyttar till egen bostad kan de få bostadsbidrag.

Kära Försäkringskassan, det finns inga bostäder. Unga människor tvingas flytta runt och bo och trångt i samma lägenhet i andrahand.

248 000 ungdomar saknar bostad.

Läs Anna Bergmans brev till Fredrik Reinfeldt.

Det är så det är. Valet står inte mellan att bo kvar eller flytta för att kunna klicka på Försäkringskassans länk. Du som bor ensam och är mellan 18–28 år. Detta innebär givetvis att kassan har en stor besparingspotential på bidragssidan. Inga bostäder inga bidrag.

Men om regeringen bytt sida och vill bli av med lite bidragspengar så borde Försäkringskassan inrikta sina reklamfilmer på att lobba för ett ökat bostadsbyggande.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många medlemmar har HGF Stockholm?

Barbro Engman sa...

Kul att du ständigt återrkommer till denna fråga. Jag antar att du har något speciellt skäl till att återkommande lägga in denna fråga just i min blogg istället för att kolla upp detta med vår region i Stockholm. Eftersom du, i likhet med de flesta, inte vill framträda med namn så kan jag heller inte svara dig ex mejlvägen. Men om ditt intresse för medlemsutvecklingen i Stockholm håller i sig så vill jag ändå rekommendera dig att kolla med de. Men glädjande nog går det bra för Stockholm. Jag har inte den aktuella siffran i huvudet men jag noterade att Stockholm låg i topp när det gäller det vi kallar behållargrad. De har en behållargrad på över 90 % dvs medlemmarna stannar kvar som medlemmar i väldigt hög utsträckning. Jag hoppas du delar min glädje över att Hyresgästföreningen får allt fler medlemmar. 165 000 av de är dessutom under 35 år vilket är särskilt kul tycker jag. Men skicka gärna din mejladress när du undrar över allmänna frågor eller gå in på vår hemsida.

Anonym sa...

Hur många medlemmar har det minskat till nu?

/Ånghästaren

Barbro Engman sa...

Vad är det för mening med den här typen av kommentarer.?Har du vekligen inget som betyder nåt i ditt liv annat än att hoppas att det ska gå dåligt för en förening där du förmodligen inte är medlem men där över en halvmiljon hyresgäster är medlemmar? Om du läser ordentligt så ser du att Hyresgästföreningen ökar sitt medlemsantal.
I Stockholm har det som du säkert vet ombildats tiotusentals hyresrätter ändå ökar medlemsantalet i Stockholm.
Du och andra eller så är det bara du håller ständigt på att tjafsa om detta i något slags förhoppning om att det ska gå dåligt.
Om detta tynger dig mycket så borde det väl gå att hitta något bättre att syssla med en lördagskväll i november. Du kanske är medlem i en annan förening som behöver lite positiv uppbackning som du kan lägga din energi på..

Barbro Engman sa...

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Heja alla nya medlemmar i Hyresgästföreningen":

Tack för svaret Barbro. I likhet med Region Stockholm vill ni inte svara på den frågan. Bara en vresig ton tillbaka.

Då är det lätt att konstatera att medlemsantalet minskar. Igen. Och igen. Och igen.

Barbro Engman sa...

Här har vi ett nytt exempel eller så är det samma person vad vet jag. Människor som skriver den här typen av kommentarer står aldrig upp för sina åsikter. Varför är ni/ du en sådan fegis?
Det är förstås lättare att gömma sig i anonymitetens tecken då behöver man inte stå för någonting.
Inte heller du verkar ha något roligare att syssla med en lördag kväll än att sitta och skriva larviga kommentarer på min blogg.
Nu ska jag ta ut det nybakade brödet ur ugnen, avstå från att kolla bloggen och hoppas att du hittar något roligare att sysselsätta dig med i kväll. Det måste väl gå att pigga upp sig på något annat sätt än att hoppas att medlemsantalet i Hyresgästföreningen ska minska eller?