19 september 2008

Bårderline

”Om Strängnäs kommun hade hållit sitt löfte att bygga ungdomsbostäder hade vi kunnat tapetsera hemma i stället för på stan”, står det på den här tapetbården.

Strängnäs kommun som lovat att bygga billiga hyresrätter ”skiter totalt” i sitt löfte och bestämmer sig för att bygga svindyra bostadsrätter där bara stockholmare och rika gamla tanter har råd att bo, menar aktionsgruppen Båderline som fick ta med sig klister och tapeter till stan. Något hemma blev det aldrig.

Inom de närmaste åren kommer 636 000 ungdomar att undra var de ska bo. Om alla kommuner svarar med dyra bostadsrätter i sjönära lägen, designade för 40-talister på väg in i pension så kommer domen att bli hård över de kommunpolitiker som varken kollade statistiken eller förstod att babyboomens barn blir vuxna.

När alla boombarnen började skolan fanns det ändå någon som kollat upp födelsestatistiken. När de kom till skolan var det ingen som sa att det satt en massa gamla elever kvar och upptog bänkarna och väntade på böcker i fyrfärgstryck. Inte heller tvingades de att sitta två i samma bänk, köpa en bänk svart eller ställa sig i kö för att få en bänk. Någon hade planerat för att babyboomens barn och deras syskon förr eller senare skulle fylla 7år. Någon måste fatta att de också blir vuxna och vill flytta hemifrån.

Bostadsfrågan är på väg upp på de politiska topplistorna (se här, här och här). Flera tapeter på stan är att vänta.

Inga kommentarer: