12 september 2008

Lång näsa åt Friggebo

Den 12 september 1988 rekommenderade förra bostadsministern, folkpartisten Birgit Friggebo, alla borgerliga hyresgäster att lämna Hyresgäströrelsen. Hyresgästföreningen har uppträtt som en socialistisk kamporganisation, menade hon. Det är inte utan att man känner igen argumentet. Det är en tämligen vanlig sysselsättning att minimera de som ifrågasätter det som händer genom att kludda fast de vid åsikter och beteenden som förmodas skrämma vettet ur folk. Så lär det väl fortsätta.

Men så här i efterhand kan man väl säga att Friggebo inte var särskilt framgångsrik i sina försök att minska Hyresgästföreningens medlemsantal. Det blev tvärtom. Idag har vi 125 000 fler medlemmar än vad vi hade då Friggebo satte in sin stöt.

Hyresgästföreningen har under det senaste året ökat med åtta nya medlemmar per dag.

Heja Hyresgästföreningen!

Trevlig helg

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu öppnas det för än fler medlemmar. Det ska bli lönsamt att vara hyrestant. Privatpersoner som hyr ut en del av sin bostadsrätt eller villa ska få göra avdrag med 12000 kronor. Kul för dom! Då kan dom minska skatten med 4-5 tusen spänn. Tror inte att det gör det billigare att hyra ett rum tyvärr. På andrahandsmarknaden råder ju i princip fri prissättning...