28 maj 2010

Sjung om studentens lyckliga dag

Idag ska jag till Göteborg och fira att Tim tar studenten, heja Tim!

Idag står det i DN att det är lätt att få jobb i Stockholm men hopplöst att få bostad. Och inte lär det bli lättare av att studentkullarna är ovanligt många de kommande åren.

På lördag ska jag till Örebro med Bygg Framtiden turnén. Där är det också bostadsbrist och studenter som undrar hur det ska gå till att både få tag i jobb eller utbildningsplats och samtidigt få tak över huvudet.


Trevlig helg!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det några som studerat på HGF? :)

Joel Månsson sa...

Vissa av kommentarerna här ligger verkligen på lågstadienivå.

Anonym sa...

Hejja Joel! Nu röt du allt till :)

Vi kan alla notera att HGF duckar för alla svåra frågor och frårgona om det egna ansvaret i frågor om hyror och ombidlningar.

Men aja-baja om någon skriver något barnsligt (eller kul!). Då ryter ni till.

Puss & Kram

Joel Månsson sa...

Ja jösses som jag röt.

Min uppfattning är att HGF för talan för majoriteten av sina medlemmar, annars skulle folk säga upp sitt medlemskap. Sen är det klart att alla inte kan hålla med om allt, och att många kan känna sig åsidosatta, men då får man gärna uttrycka sin åsikt med sakliga argument istället för en massa fånigt trams.

Anonym sa...

Visst kan det väl vara roligt ibland när folk provoserar i sina inlägg men när det går till rena överdrifter och osakliga påståenden då är det inte roligt längre. Och visst ska man få tycka olika men respektera det och gå inte till osakligheter och trams. Jag håller helt med Joel Månsson i sina inlägg.
Maggan

Skeptisk medlem i HGF sa...

på 2 fastigheter på södermalm räknar jag till -16% medlemmar respektive -18% sedan förra året för HGF.

Är det normalt att ni tappar så mycket medlemmar?

Och det är inte fastigheter som ombildats.

Anonym sa...

Är det barnsligt att P-O Brogren hjälper sin son att ombilda i fina Danderyd?

Anonym sa...

Är det omoget att Barbro tjänar mer än stadsministern. 103.000 kr varje månad.

Och 2 miljoner i fallskärm. Rena pampfasonerna

Anonym sa...

Sluta tjata om PO Brogrens son. Läs vad han själv skriver. PO Brogren har inte hjälpt sin son att ombilda!

farbror Frej sa...

"Är det omoget att Barbro tjänar mer än stadsministern. 103.000 kr varje månad."

Spannet bör ligga mellan 50-80K om man jämför med exempelvis fackförbunds-ordföranden. Så 103K är i överkant.

I övrigt har vi organisationsfrihet i det här landet. Det innebär att medborgarna har rätt att bilda och tillhöra organisationer utan statsmaktens ingrepp (positiv organisationsfrihet), samt rätten att stå utanför organisationer (negativ organisationsfrihet).

Du har valt att inte bo i hyresrätt och att inte betala för något medlemskap i HGF. Själv har jag valt det motsatta. Vi har båda fått som vi har velat. Så vad är egentligen problemet?

En organisations funktion och uppgift är för övrigt inte att agera och driva frågor i en helt opartisk anda. Tvärtom - en organisation SKA agera fullständigt partiskt, för sina medlemmars räkning. Det är så att säga själva poängen. Så gör alla - även HGF:s motparter.

Många som skriver kritiskt verkar inte ha förstått detta grundläggande. Dessutom har många (men inte alla) negativa kommentarer mest karaktären av att vara gnälliga känsloreaktioner. Ofta tafatt och onyanserat formulerat, utan vare sig seriös argument-uppbyggnad, eller källhänvisning. Man känner sig faktiskt stundtals förflyttad till skolgårdens förpubertala aversionsnivåer.

När det gäller en förening i bostadsrättsföreningens form, så är man därimot skyldig att tillvarata sina eventuella resthyresgäster intressen främst - i egenskap av sin roll som hyresvärd. Allt enligt samma regler som man tidigare önskade gälla, före ombildningen, då man själv fortfarande var hyresgäst. Det är detta som är skillnaden mellan en organisation och en ombildad BR-förening, av den typ som fortfarande har resthyresgäster bland sina grannar.

PS: Nej, jag är inte Börje. Har aldrig träffat karln, och vill inte göra det heller. Men han skriver klokt.

Anonym sa...

Hej Farbror Frej
Tack för ditt svar. Det tog bara tre månader men nu har jag fått svar på mina frågor, TACK.

Jag tycker att det är sorgligt att en smart person inte kan se det uppenbara. HGF är INTE intresserade av sina medlemmars väl och ve. De är bara intresserde av att hålla kvar medlemmar.

Hade de haft medlemmarnas väl i åtanke skulle de ha uppmant dem att ombilda.

Tecknen är tydliga på en organistaion med pampfasoner; Lönera är som tom du håller med om i överkant. Tänk bara att sitta som högstaahöns i en förening som HGF och tjäna MER än stadsministern. Hur tänker man då?
(Barbro du får gärna svara men jag förväntar mig inget svar på denna laddade fråga)

När man själv har chansen att använda markanden för att tjäna mycket pengar tvekar man inte att skatteplanera och sälja ut hyresgäster (rosenön).


Jag måste nog säga att HGF skulle ledas bättre av dig Farbror Frej.
Du lever åtminstånde som du lär (även om jag har en annan åsikt om hur man ska leva)

Mvh
Jonas