04 maj 2010

Utred den ekonomiska brottsligheten
Kommentarerna om de rödgrönas budgetförslag fyller tidningssidor idag. Så det kan väl vara på sin plats att avvika lite och komma med en annan typ av budgetkommentar.

Nämligen den som drabbar våra plånböcker men som inte ingår i några offentliga budgetsammanhang. Den ekonomiska brottsligheten och det allmänna lurendrejeriet. Det skulle vara ett ekonomiskt lyft för oss alla om vi med allvar gav oss på att bekämpa detta.

Janne Josefsson har i två program visat hur kommunala bolag handskas med hyresgästernas pengar genom bluffakturor och märkliga upphandlingar. I Göteborg startar nu ett omfattande jobb med att komma till rätta med det. Det finns pengar att hämtai ett sådant jobb, inte minst för hyresgästerna.

I DN idag kan man läsa att ekonomisk brottslighet är vanligare inom byggbranschen än inom de flesta andra branscher. Ernst Sandlund på Pricewaterhouse Coopers som en granskning säger att

– ” De svenska storföretagen skiljer sig inte ifrån andra storföretag i Västeuropa. Vi tillhör samma kulturgrupp”.

Jag tycker att man borde tillsätta en kulturutredning för att komma tillrätta med den omfattande brottslighet som är en följd av denna kultur. Det finns pengar att hämta i ett sådant jobb, inte minst för hyresgästerna.

2 kommentarer:

Aaron sa...

Det är bra att ni försöker sopa framför egen dörr innan ni pekar finger på andra..

Uppsala-Knivsta och Västerås

Men värdelöst att ni låser journalister ute. Vad har ni att dölja?

Linda sa...

Och runt Järvafältet fick hyresgästerna betala sina renoveringar IGEN tack vare HGF! Snyggt jobbat!

pinsamt.. ni är usla.