28 juni 2008

Ett klassiskt Carl Bildt-svar

"Det vet jag faktiskt inte, för att det vi har sagt på den här punkten det är att, ja, börja någonstans att se, och det får man till att börja med se var man ska börja, när man ska börja, sen får man se vad som händer där och sen får man gå vidare utifrån det.”

Det svarade Carl Bildt när Dagens Eko frågade honom om när marknadshyror ska införas (1991). Nu är Carl Bildt utrikesminister och har slutat svara, om det nu kan räknas in under begreppet svar, på frågor om marknadshyror. Detta svar förtjänar verkligen att lyftas fram, det håller absolut toppklass. Man kan utan tvekan jämföra det med Tage Danielssons monolog om sannolikhet.

Göran Hägglund inledde sin karriär som partiledare med ett angrepp på moderaterna för deras, i hans tycke, marknadshyresvänliga hållning (DN debatt 2004 19 februari).

Nu är Göran Hägglund socialminister och förutom att han ingår i samma regering som Carl Bildt har han också slutat tala om bostadspolitik. Hägglund som var en mycket engagerad ordförande i riksdagens bostadsutskott håller ett mycket långt tal på Kristdemokraternas riksting och säger inte ett enda pip om bostadspolitik.

Jo, han sa att Odell skulle leda en arbetsgrupp.

Han har därvidlag tagit upp kampen med Lars Stjernkvist (s) om det absolut minsta inslaget av bostadspolitik i ett politiskt tal som gör anspråk på att spegla de dagsaktuella frågorna. I ett tal i Almedalen sa Stjernkvist, jag bor i Norrköping. Det var det närmaste bostadspolitik han kom. En hårfin ledning för Stjernkvist.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ligger lite efter med dina bloggar - men när det gäller ICK BOSTADSPOLITIK i tal - vet jag en sosse till. en kärring!
Du vet vem....
Dalle

Anonym sa...

Tal finns ju, men kanske inte alltid så briljanta... se t ex det här med Tage Erlander