09 juni 2008

Ständigt lågtryckDet ska bli väderomslag igen. I bostadspolitiken är dock inga omslag att vänta. Där är det ständigt lågtryck. Nu är det dags för lite högtryck. Det byggs inte, folk väntar och väntar, flyttar och flyttar, undrar och undrar.

Ett axplock av de bostadspolitiska lågtrycken kan man läsa om idag. DN beskriver hur lägenheter står tomma i väntan på ombildning och sedan säljs de till överpris. Tji fick alla som väntat på en hyresrätt.

I Corren skriver Susan Steisjö om varför marknadshyror inte ger folk tak över huvudet utan bara får de att ge upp sina försök att hitta något med tak. GP TV rapporterar om att det kan bli 35 procents hyreshöjning i delar av Göteborg om en statlig utredning får som den vill.

Annakari Berglund och Kenneth Nilsson skriver i Södermanlands Nyheter om att den som har vill ha mer. Det är förstås fastighetsägarna som avses.

Svenskan kallade det hela Vilda västern i gårdagens tidning. Lågtryck eller Vilda västern, det kan gå på ett ut. En bostadspolitisk högsommar vore inte i vägen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det inte dax att göra en prövning av alla ombildningar utifrån principen om likabehandling av alla medborgare?

Ombildningspolitiken skapar ju stora orättvisor på bostadsmarknaden. Ombildare i storstan får kapital kastat på sig medan bostadsrättsköpare kramar sista öret ur plånboken varje månad.