15 september 2008

Utträngd av en mårdhundNu börjar det ta sig med bostadsdebatten. I alla fall tycker jag det som spanar på alla rubriker och inslag om bostadsfrågan. Det vimlar av inslag och reportage. Men den som har siktet inställt på positiva nyheter spanar förgäves. Veckan har varit fylld av byggande som inte blir av, bostadssökande som inte får bostad och hyror som kan skjuta i höjden. Det är ledsamt för alla dem som söker bostad och oroar sig för hyreshöjningar.

Det är även en småknepig sits för oss som ska kommentera de förslag som kommer. Jag önskar mig verkligen förslag där det bara var att rycka ut, vara glad och positiv och säga: äntligen kan väntan vara över för alla väntande!

Igår kom förslag om att det ska bli lönsamt att hyra ut i andra hand. Vad säger man för glatt och positivt när man företräder de som ska betala dyrt för att bo på osäkra villkor hemma hos någon annan. Detta är ett andrahandsalternativ i många bemärkelser. Det måste man nästan säga där man sitter och önskar sig förslag från regeringen om hur bostadsbyggandet ska ta fart.

Rapport tände emellertid på förslaget. Innan själva sändningen tände de dock av. André, utredare på förbundet, som bor lägligt till för uttryckande reportrar från SVT ställde upp för en intervju. Nu kommer intervjun sannolikt inte att nå den breda allmänheten. Inslaget blev utträngt av en mårdhund.

Inga kommentarer: