01 september 2008

TorrkokningDetta är min granne Gerd. Hon bor försiktigt och tyst i lägenheten ovanför mig. Där har hon bott i 55 år med man och barn utan att Tunabyggen ens behövt byta golvmatta i rummet.

Hon såg helt fotoriggad ut när jag svängde in på gården och fann henne sittandes med Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra i knäet. Jag fick ta en bild om jag lovade att den inte skulle komma med i någon broschyr. Bloggbild däremot var helt okej.

Gerd är hyresrättsentusiast. Hon vill absolut inte ge sig ut för att låna pengar och köpa lägenheten. Det verkar inte heller pågå några sådana strömningar i grannskapet. Gunnar och Sippen på andra sidan syrenerna har inte heller antytt att de går och bär på några bostadsrättsombildningsfunderingar. Vi kan nog känna oss relativt lugna. Grannsämjan kan bestå ytterligare en tid.

Men om Tunabyggen ska få börja använda hyrespengarna till allt möjligt och bete sig strikt affärsmässigt sticker hyrorna iväg. Då ligger sådana 80-plusdamer som Gerd pyrt till, den saken är klar.

Igår gjorde vi en liten politisk analys och kom fram till att Gerd inte var särskilt politiskt het. Inget politiskt parti verkar ha fokus inställt på Gerd, därför kommer hon inte ens med i någon målgruppsanalys. För att få komma med där måste man nämligen tillhöra medelklassen. Det är medelklassen som ska vinnas i nästa val. Gerd är hopplöst ute. Hon saknar nästan helt medelklassens attribut.

Vi kom inte längre än så för Gerd hade satt på potatis som nu höll på att koka torrt. Det är inte bara potatis som kokar torrt var vår gemensamma slutsats av dagens politiska analys.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag går i nian, och vill nästa år flytta till Stockholm. Då jag ska gå gymnasium där, det är inget speciellt gymnasium utan jag vill bara ut och upptäcka världen, klara mig själv.

Det jag undrar är om man måste vara 18 år för hyres lägenheten? Eller om det går att få tag på studentlägenheter? Kan du inte svara i min blogg eller hotmail vad du vet, ålderårsgräns, lite priser på 1:a, område osv...

Tacksam för svar!

BLOGG: http://amandasstyle.blogg.se
E-MAIL: a.haraldsson_@hotmail.com

Barbro Engman sa...

Halloj Amanda

Det är bra att du är ute i tid, att hitta någonstans att bo i Stockholm är tyvärr lite knepigt men inte omöjligt förstås. Fast det är väldigt bra om du lär dig vad som gäller.
Vi har skrivit om ”Den första bostaden” på vår hemsida. Jag länkar till den. Där hoppas jag att du hittar svar på en del av dina frågor.
Jag tycker att du ska gå in på nätet. Det är det bästa sättet att se hur läget är. På bostadsförmedlingens hemsida kan man se rätt så bra hur chanserna ser ut, hur man ställer sig i kö mm.
Jag tycker också att de ska höra med skolan du söker till om de kan hjälpa till.
Lycka till