06 februari 2009

ROT-avdrag gäller inte för oss som bor i Tunabyggen


Om jag skulle få för mig, vilket inte alls är otänkbart, att jag behövde fixa till lite nya tapeter i vardagsrummet skulle jag kanske ringa Borlänge Golv & Tapet. Jag skulle inte kolla på Tunabyggens lista över vilka tapeter man får välja utan passa på att kolla in lite nya och annorlunda tapeter på Borlänge Färghus. Tunabyggen och jag har också lite olika uppfattning om hur avskavda fönsterkarmarna ska vara innan de måste skrapas och målas. Det behöver ju dessutom inte hänga målarflagor för att man vill måla om, som en ren trivselåtgärd målad jag om på toaletten. Den gula fär-gen som saknade motstycke fick mig att vilja fråga grannen om det var okej att gå på hennes toalett. Sådant är ju inte kul man kan ju inte ränna hos grannen hur som helst.

Det kostar en liten slant att fixa till detta men det kan det vara värt. Nu när vi har fått ROT-avdrag. Nä, jag bara skojade lite. Inte vi. Utan dem andra. Mina kvitton från Borlänge Golv & Tapet smäller inte lika högt hos skattemyndigheten som de kvitton som skrivs i Dagnyhusen för där är det bostadsrätter. Där får man skrapa, måla och sätta upp tapeter bäst man vill och hur ofta som helst och alla vi andra bidrar med halva kostnaden för jobbet. Jag bor i hyresrätt på Allén och där är det andra kvitton som gäller. Sådana man betalar själv. Och föresten vem har lust att bli bidragsberoende. Man kan ju inte dra till med att det är orättvist. Rättvisa är väl ute nu för tiden.

UPPDATERING: Här kan man läsa en debattartikel som jag skrivit om svarthandel på SVT opinion.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va har hyresgästföreningen gjort för oss på tio år, ingenting, 3.3% i höjning i malmö för jävligt. Ni bara stjäler våra pengar, ska gå ur direkt o låta alla följa med.

Anonym sa...

Hej, jag kan förstå att man blir sur över hyreshöjningar men hur har du tänkt att din hyra ska fastställas då? Ska fastighetsägaren själv sätta hyran eller hur menar du?

Anonym sa...

ROT-avdraget är till för att hjälpa fastighetsägare som vill bättra på sina fastigheter och att få igång hantverkarbranschen. Alltså inte för lyxkonsumtion som i ditt fall med tapeterna. Är du inte nöjd med färgen på väggarna får du gå till hyresvärden. Och är du inte tillfreds med din nuvarande hyresvärd är du fri att flytta till en annan hyresvärd.