14 september 2009

Fastighetsägarnas second opinion: Allt är hyrornas fel


I slutet av förra året lanserades sajten Second Opinion. De vill ge röst åt dem som upptäcker faktafel i de etablerade medierna, som anser att en text vinklats fel eller vill lägga till information. Sajten bygger alltså hela sin existens på att artiklar är bemängda med faktafel och att texter vinklas. Måhända är det så att det förekommer fel och vinklingar i en sådan utsträckning att grundarna till Second Opinion kan leva på medias ofullkomlighet. Vad vet jag, ingenting förmodligen.

En sak vet jag dock. Vi blev uppringda av Second Opinion med förslag om att skriva på deras sajt. Inte bara så där rakt upp och ner för den goda objektivitetens och saklighetens skull utan det skulle kosta oss omkring 5 000 kronor att ge vår syn på saken. I detta fall gällde saken Hyresgästföreningens försäljning av Rosenön.

Nu har Fastighetsägarna skrivit på Second Opinion. Nästan i alla fall, det är Second Opinions vd, Mats Olin, som skrivit ”på uppdrag av fastighetsägarna”. Om de betalt vd:n både för att skriva och för att få det hela publicerat på hans egen sajt vet jag av förklarliga skäl inget om. Fast jag kan ju alltid hävda det att det kostat fastighetsägarna en del och hoppas att någon vill betala för att få in en second opinion på min blogg.

I Fastighetsägarnas fall är det dessutom ytterligt tveksamt om det rör sig om en second opinion. Fastighetsägarnas första och enda åsikt är att ”hyresregleringen” är upphovet till allt ont vilket dessutom är den förhärskande åsikten i andra medier. En riktigt rejäl second opinion vore det om någon vågade gå mot strömmen och leverera en djuplodande analys av varför det inte byggs bostäder.

Under tiden vi väntar på det så går det bra att först läsa skriften Skärpning gubbar och sedan uppföljarskriften Sega gubbar. Sammanfattningsvis går skrifterna ut på att det finns hur mycket som helst att göra för alla oskärpta och sega gubbar i byggsektorn innan de kräver ännu högre hyror. (Obs, det är inte jag som hittat på namnen på skrifterna, det är statliga utredningar). Denna information meddelas alla bloggläsare gratis.

Inga kommentarer: