27 november 2009

Fler rapporter från fullmäktigemöten

Nu har jag försatt mig i en knepig sits. Istället för att fila på ett blogginlägg har jag ägnat morgonen åt att svara på kommentarer på tidigare blogginlägg.

I morgon ska jag till Alvesta på Sydost regionfullmäktige. Efter denna veckas debatt om hur det gick till i Stockholm ska det bli spännande att få vara med i Alvesta. Samma lördag som det var fullmäktige i Stockholm hade också Norra Skåne, Norrland och Västra Sverige fullmäktige. Därifrån kom rapporter om bra stämning och vilja att ge sig i kast med de nya utmaningarna. I både Umeå och Göteborg hade man seminarier där man jobbade med vår nya förhandlingsroll.

Så trevlig helg. Jag återkommer efter helgen med rapport från regionfullmäktige i Sydost.

4 kommentarer:

Medlem Södermalmsföreningen sa...

Hej Barbro!
Tack för ditt svar på mitt inlägg den 25 november men det är en sak jag inte förstår, hur i tänker du när du tillåter att denna typ av publikation som Hyrespressen är kan spridas via en tidning som ägs av Hyresgästföreningen. Jag vet inte om jag som medlem i Hyresgästföreningen tycker att Hem & Hyra ska distribuera Hyrespressen vilket ju är ett media som vill motverka Hyresgästföreningen. Nästa steg är detta att dem som vill förstöra hyresrätten i ekonomiskt vinnings syfte får via Hem & Hyra får sprida sin propaganda?
Jag tycker att Hyresgästföreningen som ägare till Hem & Hyra omgående går in och stoppar distributionen av Hyrespressen eftersom det är stadgevidrig. Sedan är väl så att enlig Hyresgästföreningens stadgar så att förbundsstyrelsen har ett tillsynsansvar i den egenskapen tycker jag att ni borde gå in och granska Hyrespressen och de som ger ut den.

Barbro Engman sa...

Hej medlem i Södermalmsföreningen. Det är väldigt många som funderar på samma sätt som du och som har svårt att förstå hur hgf kan finansiera en tidning som inte gör något annat än att mycket intensivt motarbeta och kristiserar nästan allt vi gör. Det är ju dessutom två icke medlemmar som står för huvuddelen av innehållet.Det är ju som jag skrivit tidigare bl a den förening som du är medlem i som finansierar den. Jag tycker du ska ställa frågan till dem också hur det kommer sig att de lägger så mycket pengar på Hyrespressen. Men jag ska ta din uppmaning på allvar. Det kanske är rimligt att vi tittar på i vilken mån den strider mot stadgarna och vilket åtagande som gäller för Hem&Hyra.

Johan Johansson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Barbro Engman sa...

05.23 var det någon som roade sig med ett skriva en kommentar under falskt namn. Så jag tog bort den. Förutom att det är otroligt barnsligt kan man undra över varför man inte kan skriva under sitt eget namn och med sina egna åsikter?